DRULOVIĆ PIŠE ZA KURIR: Englezi ako pobede idu do finala Svetskog prvenstva!
Foto: Dado Đilas

Mundijalski kutak

DRULOVIĆ PIŠE ZA KURIR: Englezi ako pobede idu do finala Svetskog prvenstva!

Mundijal 2018 -

Engleska nema velikih zvezda u reprezentaciji, imaju stvarno dobar kolektiv, a jedini koji se izdvajaju su Hari Kejn i Markusa Rašforda. Jasno se vidi pečat selektora Gareta Sautgejta koji je pravio ekipu kroz kvalifikacije

Duel Kolumbije i Engleske u osmini finala Svetskog prvenstva biće i okršaj dve škole fudbala, južnoameričke i evropske. Kolumbija ima dosta kvalitetnih veznih igrača, pre svega Hamesa Rodrigeza, za kojeg je pitanje hoće li igrati, i Kvintera. To su dva slična igrača, dva kreativca. Talentovani su, opasni u prekidima, posebno u zadnjem pasu. Tu su i Falkao kao vrhunski špic igrač i Kvadrado, neverovatno brz po desnom boku. Biće izuzetno motivisani da izbace Engleze, jer nemaju šta da izgube. Većina favorita je ispala, tako da je ovo prilika za ovakve selekcije poput Kolumbije da naprave rezultat.

Englezi u poslednjih nekoliko godina imaju možda i najbolju reprezentaciju. Nema velikih zvezda, imaju stvarno dobar kolektiv, svi su tu kvalitetom. Izdvajio bih jedino Harija Kejna koji je vrhunski napadač i Markusa Rašforda koji je mnogo brz. Igrali su protiv Belgije da bi izgubili i izabrali su lakši put. Tako su videli način da na ovom turniru doguraju što dalje, a njihova sportska javnost ih nije osudila zbog toga. Ako prođu Kolumbiju, otvoriće im se put do finala, kao i Hrvatima. Taj njihov deo kostura je mnogo lakši, nego onaj drugi gde su Francuska, Urugvaj, Brazil i Belgija. To je bilo njihovo pravo i birali su. Utakmice između Engleza i Kolumbijaca biće izjednačena, jer su između reprezentacija minimalne razlike. Ogroman je pritisak, a pobednika može da odluči pad koncentracije, neki sitni detalj ili greška. Obe reprezentacije i taktički dobro stoje, tako da ne očekujem mnogo golova. Selektor Engleske Garet Sautgejt dobro vodi reprezentaciju na ovom turniru. Otkada vodi tim, vidi se njegov pečat jer je kroz kvalifikacije napravio dobru i borbenu ekipu sa dosta mladih igrača koji su već nosioci igre. Oni hoće da igraju moderan fudbal, imaju dobre tranzicije, dobro trče.

Šveđani i Švajcarci s obzirom na ono što su pokazali u grupi daju nam za pravo da očekujemo neizvesnu utakmicu. Nisu to top ekipe koje mogu osvojiti Svetsko prvenstvo, ali su dobre reprezentacije. Švajcarci imaju igrače sa individualnim kvalitetom poput Šaćirija, dok su Šveđani moćni kao tim, jer su time što su pobedili Meksiko pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa svima. Dobri su iz prekida, jaki u defanzivi. Odrekli su se zvezde kao što je Zlatan Ibrahimović baš zbog toga da bi bili jaki kao kolektiv. Švajcarci su srećno stigli do remija protiv Kostarike i zato ostaje veliki žal, zašto nismo s njima odigrali makar nerešeno. Videćemo kako će se nositi protiv Šveđana u jednoj eliminacionoj utakmici, kada više nemate pravo na grešku.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanovih 11. Sa ovim timom crno beli počinju sezonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track