FIFA UVODI RADIKALNO PRAVILO: Umesto kartona odlučuju penali?!
Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

JAPANCIMA SE OSLADIO FER-PLEJ

FIFA UVODI RADIKALNO PRAVILO: Umesto kartona odlučuju penali?!

Mundijal 2018 -

Predsednik sudijske organizacije Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Levnikov najavio je da bi FIFA mogla da promeni pravila koja odlučuju o plasmanu ekipa u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu.

Povod za ovaj korak je situacija sa ovogodišnjeg Mundijala kada su Senegal i Japan bili pogpuno izjednačeni po bronu bodova, datih i primljenih golova, pa je odlučivao broj žurih kartona.

Prema fečima Levnikova, FIFA rszmatra radikalnu promenu pravila, odnosno da ekipe koje budu izjednačene izvode penale za prolazak u nokaut fazu.

- Nepravednl je da kartoni odlučuju o plasmanu. Broj kartona ne zavisi uvek od objektivnih okolnosti. Pravednije je da ekipe penalima odluče ko ide dalje. Obe ekipe bi se našle na jednom od stadiona i izvodile penale - kaže Levnikov.

Kompanija Frikom, kao regionalni lider u prozvodnji sladoleda, dugi niz godina ulaže u sport i podstiče zdrav način života. Kompanija Frikom je odlučila da i ove godine podrži Fudbalski savez Srbije i da svoj doprinos u jačanju zdravog navijanja. Kompanija Frikom je osmislila i napravila "GOOL" koji je zvanični sladoled Fudbalskog saveza Srbije.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track