Najnovije vesti

TUŽNA ISTINA O SUBAŠIĆEVOM SRPSKOM POREKLU! Linta otkriva: Morao je da se odrekne nacije i vere, evo zašto NIJE SMOGAO SNAGE!
Foto: Reuters

POGAZIO SVOJE KORENE

TUŽNA ISTINA O SUBAŠIĆEVOM SRPSKOM POREKLU! Linta otkriva: Morao je da se odrekne nacije i vere, evo zašto NIJE SMOGAO SNAGE!

Mundijal 2018
14:03h

Golman reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić samo je jedan od više desetina hiljada Srba u Hrvatskoj koji su se od 1991. godine do danas odrekli svoje nacije i vere da bi izbegao pretnje, uvrede, fizičke napade i govor mržnje kojima su izloženi preostali Srbi u toj zemlji, izjavio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

"Nažalost, Subašić je pogazio svoje korene i poreklo kada je javno izjavio da je Hrvat katolik. On nije smogao snage da kao javna ličnost poruči hrvatskoj javnosti da se neće odreći svog srpstva i da će braniti za Hrvatsku ako ga prihvate kao Srbina", navodi se u pisanoj izjavi.

Linta ukazuje da je jedan od temelja neprijateljskog odnosa prema Srbima u Hrvatskoj - lažna i apsurdna teza da su Srbi u proteklom građanskom ratu bili agresori i zločinci, a Hrvati žrtve i oslobodioci.

On podseća da je upokojeni mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan još 2006. uputio pismo Sinodu Srpske pravoslavne crkve u kome je naveo da je u Hrvatskoj do tada pokršteno više od 30.000 Srba i da taj proces i dalje traje.

Takođe je podsetio da je predsednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić još 2003. rekao da je od 1991. do te godine samo u Zagrebu oko 20.000 đece pravoslavne veroispovjesti prevedeno u katoličanstvo.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Šest razloga zbog kojih Zvezda ove godine može više nego prethodne.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja