KOLUMBIJA JE OPLJAČKANA: Legenda argentinskog fudbala oplela po sudijama
Foto: Reuters

NIJE HTEO DA PREĆUTI

KOLUMBIJA JE OPLJAČKANA: Legenda argentinskog fudbala oplela po sudijama

Mundijal 2018 -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da su kolumbijski fudbaleri bili žrtve "monumentalne pljačke" u utakmici protiv Engleske na Svetskom prvenstvu.

Kolumbija je, posle izvođenja penala, izgubila od Engleske i završila takmičenje na Mundijalu. Engleska je povela sa 1:0 golom Harija Kejna iz penala u 57. minutu, a izjednačio je Jeri Mina u trećem minutu nadoknade vremena

Posle produžetaka rezultat je ostao 1:1, a Engleska je dobila na penale sa 4:3.

Maradona, koji je rukom postigao gol protiv Engleske na Mundijalu 1986. godine, rekao je da je američki sudija Mark Gajger trebalo da dosudi prekršaj Harija Kejna u akciji koja je dovela do penala za Englesku.

"Video sam monumentalnu pljačku na terenu, fatalnu grešku za celu zemlju. Ovo je gospodin koji odlučuje, sudija koji, ako ga potražite na guglu, ne bi trebalo da sudi utakmicu ovakve važnosti. Gajger je Amerikanac, kakva slučajnost", rekao je Maradona za venecuelansku televiziju Telesur.

Maradona je kritikovao šefa sudijskog komiteta Međunarodne fudbalske federacije Pjerluiđija Kolunu što je dozvolio da Gajger sudi utakmicu.

"Žao mi je kolumbijskog naroda. Slavio sam kod izjednačujućeg gola Kolumbije kao da sam ga ja postigao", naveo je Maradona.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Šest razloga zbog kojih Zvezda ove godine može više nego prethodne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track