MIŠEVI, GDE STE: Milovan Đorić opleo po fudbalerima Srbije!
Foto: Dado Đilas

bivši selektor bez dlake na jeziku

MIŠEVI, GDE STE: Milovan Đorić opleo po fudbalerima Srbije!

Mundijal 2018 -

Igračima su bila puna usta priče o pobedi, govorili su da veruju u eliminaciju Brazila, a od tada samo ćutanje. Niko da se oglasi da kaže šta je bilo dobro, a šta loše na Svetskom prvenstvu, kaže bivši selektor

Prošao je deveti dan od utakmice s Brazilom i proći će ih ko zna koliko još, a niko od reprezentativaca Srbije da se oglasi i kaže šta je bilo dobro u Rusiji ili da otvoreno priča o lošim stranama na Mundijalu.

Milovan Đorić, popularni Bata Đora, podseća "orlove" na njihova hrabra obećanja i pita ih gde su sada da nešto poruče javnosti.

- Pre meča sa Brazilom usta su im bila puna priče o pobedi, govorili su da veruju u eliminaciju Brazila, a od tada samo ćutanje. Čitam sve, pratim sve, nigde da naletim na jednu izjavu nekog od njih da kaže ovoj naciji zašto nismo u osmini finala. Pa zar nije mogao kapiten Kolarov negde da se oglasi? Teško im bilo bar zajedničko saopštenje da pošalju i da nemamo ovo što imamo sad. Doživeli su neuspeh i nigde ih nema. Evo, ja ću reći umesto njih - isključivi krivci što Srbija nije u drugoj rundi takmičenja su naši igrači - počeo je za Kurir Milovan Đorić.

foto: Dado Đilas

U obrazloženju svog stava Đorić kaže:

- Dobili su najbolje moguće uslove za pripreme, svu pažnju navijača i medija, koji prvi put otkako znam za sebe nisu pravili aferu pred odlazak reprezentacije na veliko takmičenje. Imali su mir i sparing partnere po svojoj želji, pa gde je onda problem? Gledam kako se u ovoj fazi Mundijala igra atomski fudbal i jasno mi je zašto nas nema. Red bi bilo da to kaže i neko od igrača.

Bežanjem od stvarnosti srpski fudbaleri neće imati nikakve koristi.

- Verujte, bez kritike nema napretka. Pozovite Džaju i pitajte ga da li preterujem. Kad smo bili igrači, pa dobijemo "peticu" u izveštaju od Ljube Vukadinovića, oborimo glavu posle toga, sramota nas pojede. Ćutim i radim još jače, pa se za tri dana osmelim da kažem nešto ako me novinar pita. Ovo danas veze nema sa životom. Oni su uvređeni i neće više da pričaju ako im napišeš da su bili loši - svestan je Đora.

foto: Dado Đilas

Pored igrača, nije zgoreg spomenuti "zasluge" selektora Mladena Krstajića i sudije Feliksa Briha.

- Mi nismo smeli da izgubimo meč sa Švajcarskom! Nikako! Šta je Švajcarska? Osrednji tim, skup prosečnih igrača. Poveli smo i povukli se skroz. Igrači su sve svalili na nemačkog sudiju, ali gde su bili da zaustave Šaćirija u poslednjem napadu, tu im nije smetao Brih. Na kraju bi nas taj bod odveo dalje. Čak i da nas nije odveo, pa opet im niko ne bi mogao da zameri ako bi se vratili sa pobedom, remijem i porazom od Brazila. To je časnije od ovoga što su nam priredili.

Kurir sport/Dejan Petković

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KK Crvena zvezda počela pregovore. Da li je ovo prvo pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track