NEMCI BRANE SUDIJU: Brih je za njih isto što i Ronaldo
Dragoslav Stepanović, Foto: Saša Pavlić

Dragoslav Stepanović otkriva za Kurir

NEMCI BRANE SUDIJU: Brih je za njih isto što i Ronaldo

Mundijal 2018 -

Čuveni srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović podelio je sa čitaocima Kurira svoje viđenje dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva.

Popularni Stepi otkrio je šta mu se svidelo, šta mu smeta, a poseban osvrt imao je na dve teme - učinak našeg nacionalnog tima i nemačkog sudiju Feliksa Briha, budući da i sam živi u Nemačkoj.

- Nemci se čude i brane sudiju Briha. Ne misle da je pogrešio i ističu da bi trebalo da tuži FIFA zbog odluke da ga vrate kući sa prvenstva. Feliks Brih je, po Nemcima, svetski sudija - kaže Stepi, pa ističe zanimljivo poređenje koje je pročitao u tamošnjim medijima.

- Pišu ovde da je to što je FIFA poslala Briha kući isto kao kad bi Portugal odlučio da više ne računa na Kristijana Ronalda zog jedne greške koju je napravio. Ipak, i ovde mu zameraju što nije korsitio VAR tehnologiju kod faula nad Aleksandrom Mitrovićem u duelu Srbija - Švajcarska.

foto: reuters

Stepanović je, kao uostalom i cela planeta, video kardinalnu grešku Feliksa Briha, ali to ga nije preterano iznenadilo.

- Odsvirao je loše, svi smo to videli, ceo svet... Čak su mu se i Englezi smejali zbog tog penala. On se meni ne sviđa! ne znam ko ga je progalsio najboljim nemačkim sudijom, kad ima mnogo boljih. On pravi mnogo velikih grešaka i u Bundesligi.

Iskusni stručnjak ne vidi nikakvu utehu ili satisfakciju za naš fudbal u činjenici da je Brih sklonjen sa liste sudija na Mundijalu. Ali ima komentar na to što smo videli od "orlova" tokom boravka u Rusiji.

- Ma kad samo jednu stvar pogledam... Selektor Brazila Tite je već u februaru znao tim za Mundijal i nije ništa menjao, a Krstajić je probao i u poslednje dve utakmice pred SP. Njegovo vreme je bilo isuviše kratko. Mislim da nije trebalo podmlađivati tim kad si na SP, to se radi kad ispadneš u nekim kvalifiakcijama dva, tri kola pre kraja. A ne ovako. Trebalo je da igra sa najboljima! Još jedna stvar, ako igraš sa Brazilom da se vadiš, onda moraš igrati sa dva centarfora, a ne sa četiri u vezi. Onaj Sergej, što kažu vredi 200 miliona, nije znao gde će. Pored sudijske greške na štetu Srbije Stepanović je video još jednu stvar u utakmici Srbije i Švajcarske.

foto: Dado Đilas

- Ne mogu da opravddam naše igrače koji su Brihu stalno nešto "pevali" na uvo. To nije dobra reklama za fudbal. Isto kao onaj Nejmar! Pa meni se sad ne gleda četvrtfinale Svetskog prvenstva između Belgije i Brazila zbog njega. Nejmar je sramota. Idi bre kući pa se bacaj koliko hoćeš, a ne ovako. Šta će deca da vide i nauče od tebe - zaključio je Stepanović.

Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KK Crvena zvezda počela pregovore. Da li je ovo prvo pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track