EKSKLUZIVNO IZ UŠĆA: Otkrivamo vam put do samog vrha! Gost: Nevena Ignjatović
Foto: Marina Lopičić

DOŽIVI LEPOTU

EKSKLUZIVNO IZ UŠĆA: Otkrivamo vam put do samog vrha! Gost: Nevena Ignjatović

Mundijal 2018 -

Reprezentativka u skijanju Nevena Ignjatović otkrila je kako to izgleda baviti se ovim sportom.

Za srpsku skijašicu Nevenu Ignatović slobodno se može reći da je ona ova sport vratila u Srbiju.

"To mi je zapravo i bio cilj, da se skijanje kod nas podigne na neki viši nivo. Ja se nadam da će biti sve više boljih rezultata i da će se to sve više pratiti", rekla je na početku razgovora Nevena Ignjatović.

foto: Marina Lopičić

Koliki je pritisak posle 6. mesta na Svetskom kupu?

"Kada sam osvojila 6. mesto nivnari su me istog dana pitali da li mogu da osvojim medalju na Olimpijskim igrama. Ja bih to volela, naravno da mi je i to jedan od ciljeva. Tog dana ja sam bila samo pola sekunde od podijuma, alpska kombinacija mi je pik i volela bih da u toj kombinaciji osvojim medalju, što ne znači da ne bih volela da osvojim u slalomu ili veleslalomu", rekla je Nevena.

foto: Marina Lopičić

Odakle ti ideja za skijanje?

"Tata me je uvek podržavao, sobzirom da je skijanje jako skup sport i finansije su najveći razlog zbog kojeg neko prestane da se bavi skijanjem. Mene je to vuklo, ja sam iz dana u dan bila sve bolja, napredovala sam, srpski inat u meni radi i želim da probijem granice. Ako ne verujete da nešto možete imati, onda to neće biti vaše", naglasila je Ignjatovićeva.

foto: Marina Lopičić

Sa kakvim si se problemima susretala dok nisi došla do ovog nivoa sada?

"Ja sam 'prepoznati sportista' od države. Moj program pomažu najveće sportske institucije, ali za neki vrhunski nivo potrebno je puno toga i susretala sam se sa raznim stvarima. Bilo mi je teško u nekim trenucima, ali mi je to dalo snagu da sve te izazove pređem", rekla je Nevena Ignjatović.

foto: Marina Lopičić

Kurir, Ušće SC i Samsung te pozivaju da danas od 15 časova budeš deo panela sa Nevenom Ignjatović, najboljom srpskom alpskom skijašicom i reprezentativkom Srbije.

foto: Promo

Nevena, koja je inače i magistar ekonomije, govoriće nam o tome koliko je skijanje težak sport i šta je potrebno za uspeh. Kakve su joj ambicije i koliko je skijanje popularan sport u Srbiji? Koliko se ulaže u njega i kakvi su mu potencijali u odnosu na broj i kvalitet skijaških staza.

Svi koji ne budu u prilici da dođu, ovaj zanimljivi panel mogu pratiti uživo na Kurir.rs, Fejsbuk stranici Kurira kao i Jutjub kanalu

Doživi sport. Doživi prvenstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track