NIKOLA MILENKOVIĆ ZA KURIR: Poraz od Švajcarske i dalje boli!
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

INTERVJU

NIKOLA MILENKOVIĆ ZA KURIR: Poraz od Švajcarske i dalje boli!

Mundijal 2018 -

Osetili smo da treba da ih napadnemo u završnici, ali nam se na najgori način osvetio taj jedan propust, poručio mladi defanzivac "orlova".

Srbija će pamtiti Svetsko prvenstvo u Rusiji po još jednoj velikoj propuštenoj šansi da nacionalni tim napravi vredan rezultat, ali i zbog početka jedne blistave karijere u reprezentaciji Nikole Milenkovića.

Mladi štoper Fjorentine veruje da će u narednim godinama biti više razloga za radost navijača raduje i poručuje javnosti da ne brinu za budućnost "orlova".

Da li su se slegli utisci posle eliminacije reprezentacije sa Mundijala u Rusiji?

- Odmor je malo pomogao da se slegnu utisci, žal ostaje ali okrećemo se sledećoj utakmici i Ligi nacija. Ostaje taj osećaj da smo imali dobru šansu da prođemo grupu i da nismo uspeli da dostignemo naš primarni cilj. Izgubili smo sve šanse porazom od Švajcarske, mada smo se i dlaje nadali da možemo da iznenadimo Brazil - podseća se u razgovoru za Kurir Nikola Milenković dana u Rusiji.

Zašto smo izgubili od Švajcarske?

- Sad mislim isto kao i posle meča, ništa se nije promenio moj stav. Presekao nas je brzo primljeni gol u drugom poluvremenu. Znali smo da su oni odlična ekipa, skup izuzetnih pojedinaca koji su sposobni i dovoljno iskusni da kazne svaku grešku rivala. Nama se ta greška potkrala na samom kraju utakmice.

Da li smo baš morali da jurimo pobedu u toj utakmici?

- Pre utakmice smo bili ubeđeni da nam se pitanje ostanka na Mundijalu rešava baš protiv Švajcarske i mi smo krenuli po tu pobedu. Osetili smo da treba da ih napadnemo, ali nam se na najgori način osvetio taj jedan propust.

Kako biste vi ocenili svoje učešće na Mundijalu?

- Velika čast je bila igrati za grb Srbije u 20. godini na Svetskom prvenstvu. Jako sam ponosan na sebe, to će mi biti veliki podstrek za budućnost da još bolje i više radim kako bih pomogao i reprezentaciji da dalje napreduje.

Kakva je budućnost reprezentacije Srbije? - Ubeđen sam da je ona svetla i da niko ne treba biti zabrinut, jer pogledajte samo koliko je nas mladih igrača dobilo iskustva učestvovanjem na Mundijalu. Mislim da je to bilo ulaganje u bolje sutra.

foto: AP

O selektoru: Krstajić mi je pomogao Da li Mladen Krstajić treba ostati selektor? - Ja sam igrač reprezentacije i nisam taj koji treba da se po tom pitanju izjašnjava. Ono što mogu reći o selektoru Krstajiću je da je napravio sjajnu atmosferu u timu, da smo svi kao jedan započeli turnir i pobedili Kostariku i da smo na taj način i završili takmičenje. Što se mog iskustva tiče, mnogo mi je pomogao savetima, što je i logično budući da je igrao na mojoj poziciji.

O partneru: Tošić je sjajan čovek U kakvoj uspomeni vam ostaje igra u tandemu sa Duškom Tošićem? - Duško je sjajan čovek i igrač, od kojeg se takođe mnogo toga moglo da nauči. Ostaću mu zauvek zahvalan na pomoći, a kada pričamo o igri, mislim da smo se odlično nadopunjavali kako na mečevima, tako i na treninzima.

O klubu: Firenca leči rane Šta očekujete od sezone sa Fjorentinom? - Očekujem najviše, da budemo mnogo bolji nego u prošloj sezoni. To ne bi trebalo da nam bude problem, budući da smo iskusniji za godinu dana i isto tako uigraniji.

(Dejan Petković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track