vreme slavlja

ERUPCIJA ODUŠEVLJENJA: Ovako su Hrvati u Novom Vinodolskom proslavili plasman fudbalera u polufinale Mundijala (KURIR TV )

Mundijal 2018 -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je posle penala u Sočiju savladala domaću selekciju Rusije 4:3 (2:2, 2:1, 1:1, 1:1).

Duel sa Rusijom u četvrtfinalu pratio se u susednoj nam zemlji sa velikom pažnjom, a u Novom Vinodolskom na primorju, ne samo da se gledao meč nego je pre njega organizovan karneval.

Navijači su veoma burno komentarisali sve što se dešavalo na terenu stadiona u Sočiju, a posebno su burno reagovali kada je Kramarić u drugom poluvremenu promašio izglednu priliku. Tada je na trgu zapaljena prva baklja, kojom kao da je najavljeno da će se pogodak proslaviti mnogo burnije.

Kada je Vida zatresao mrežu, sve je eksplodiralo pirotehnika je zavladala, trgom, a navijači su eć počeli da kuju planove kako će se posmatrati duel sa Engleskom u kojem Hrvatska ima šansu da pobedom ode u finale i nadmaši uspeh iz 1998. kada je na Mundijalu u Francuskoj četa selektora Miroslava Ćire Blaževića zauzela treće mesto.

Planove im je malo pokvario Fernandez, koji je izjednačio na 2:2 u 115. minutu, ali je posle penala, ponovo bilo razloga za slavlje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track