MUNDIJAL UŽIVO, 25. DAN: Ignaševič završio karijeru, Jero napustio reprezentaciju Španije
Foto: AP

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 25. DAN: Ignaševič završio karijeru, Jero napustio reprezentaciju Španije

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Raspored završnice Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji:

Polufinale:

10. jul, Sankt Peterbug: Francuska - Belgija (20.00)

11. jul, Moskva: Hrvatska - Engleska (20.00)

Utakmica za treće mesto: 14. jul, Sankt Peterburg (16.00)

Finale: 15. Jul, Moskva (17.00)

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

22:02 - Hrvatska i u polufinalu u tamnoj garnituri dresova

Fudbalska reprezentacije Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Engleske igraće u crnim dresovima s tamno plavim kockicama.

Hrvatska će tako u petoj uzastopnoj utakmici na Mundijalu igrati u istoj, rezervnoj granituri dresova.

"Vatreni" su samo u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Nigerije igrali u svojoj prepoznatljivoj garnituri dresova - crveno-beloj.

Engleska će u polufinalu u Moskvi igrati u skroz beloj opremi.

Crni dresovi s tamno plavim kockama izgleda su se posrećili reprezentaciji Hrvatske na ovom Mundijalu, pošto su u osmini i četvrtini finala oba puta dobili posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca i sada su u svom drugom polufinalu na Svetskim prvenstvima, prvom posle 20 godina.

Utakmica izmedju Hrvatske i Engleske igraće se u sredu, 11. jula od 20.00.

17.02 - Plenković bodri reprezentaciju HR protiv Engleske

Premijer Hrvatske Andrej Plenković bodriće u sredu u Moskvi reprezentaciju Hrvatske u polufinalnoj utakmici Svetskog fudbalskog prvenstva protiv Engleske.

"S velikim veseljem idemo na polufinale u Moskvu", poručuju iz Vlade podsećajući na ranije premijerove izjave u kojima je obećao odlazak na polufinalnu utakmicu ako hrvatska reprezentacija pobedi u četvrtfinalu domaćina Rusiju, prenosi Hina.

Na prethodna dva meča za Hrvatsku je u Rusiji navijala i predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

16.54 - Ovako svetske kladionice procenjuju šanse polufinalista

16.39 - Ni packa od FIFA za Vidu! Igra u polufinalu!

16.24 - Ruski policajci "odalili" od batina engleskog huligana!

15.20 - Evropa je za Južnoamerikance neosvojiva

Ispadanjem Brazila od Belgije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, postalo je izvesno da će pehar podići selekcija iz Evrope. Ali time je produžen i jedan neugodan niz južnoameričkih selekcija. Reprezentacije iz Južne Amerike nisu osvojile titulu prvaka sveta na tlu Evrope još od kada je to uradio Brazil 1958. godine u Švedskoj, pobedom nad domaćinom 5:2 u finalu. "Selesao" je sada bio glavni favorit da u Rusiji osvoji šesti pehar svetskog prvaaka, ali je u petak uveče Belgija bila bolja ekipa i pobedila je 2:1. Time su "đavoli" produžili 'crni niz' južnoameričkih reprezentacija koje su od 1958. osvojile još šest titula do ove godine. Pošto se naredno prvenstvo igra u Kataru, a ono 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, potrajaće dok Južnoamerikanci ne postanu prvaci sveta u Evropi.

14.59 - Papa Franja teši brazilske fudbalske navijače Papa Franja pokušao je da oraspoloži i uteši brazilske navijače, posle eliminacije njihove ekipe u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. Papa, Argentinac i veliki fudbalski navijač, je tokom tradicionalne nedeljne molitve na Trgu Svetog Petra u Vatikanu primetio brojne brazilske zastave. "Vidim mnogo brazilskih zastava: Budite hrabri. Biće još prilike", rekao je Papa okupljenima. Petostruki svetski šampion Brazil završio je učešće na Mundijalu u četvrtfinalu porazom od Belgije, pa su medju četiri najbolje ostale samo evropske ekipe. Papa Franja često prima u posete fudbalske reprezentacije i klubove i ima kolekciju dresova. On među mladima često promoviše sport.

papa franja
papa franjafoto: AP

14.12 - Modrić: Mislim da će Ronaldo ostati u Realu Fudbaler Real Madrida Luka Modrić rekao je da misli da će Kristijano Ronaldo ostati u tom klubu.Svetski mediji preneli su prošle nedelje da je Ronaldo pristao da predje u Juventus i da je ostalo da se dva kluba dogovore o ceni transfera, ali Modrić misli da će najbolji strelac u istoriji Reala na kraju ostati na "Santjago Bernabeu". "Videćemo šta će se dogoditi. Mislim da on neće otići, a ja bih želeo da ostane pošto je najbolji igrač sveta. On nam mnogo znači i nadam se da će ostati", rekao je Mordić za AS. Modrić je sa Ronaldom u Realu izmedju ostalog osvojio četiri titule u Ligi šampiona. "Mislim da će ostati, ali to je moje mišljenje. Bilo bi dobro da ostane, pošto ne mogu da ga zamislim u nekom drugom evropskom klubu", naveo je Modrić. Modrić je juče kao kapiten predvodio Hrvatsku do polufinala Svetskog prvenstva, posle pobede protiv Rusije na penale.Hrvatska će u sredu od 20 časova u polufinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Engleske.

14.07 - Fernando Jero napustio reprezentaciju i FS Španije Selektor Španije Fernando Jero napustio je reprezentaciju i Fudbalski savez, posle eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji, preneli su britanski mediji. Jero (50) je dva dana pre početka Svetskog prvenstva preuzeo reprezentaciju Španije, nakon što je Djulen Lopetegi dobio otkaz, pošto nije obavestio Savez da je pregovarao i potpisao ugovor sa Real Madridom. Jero je pre toga bio sportski direktor reprezentacije, a sada je napustio i tu funkciju. Španija je u osmini finala završila takmičenje na Mundijalu, porazom od domaćina Rusije posle izvodjenja jedanaesteraca. Posle toga fudbaler Andres Inijesta se povukao iz reprezentacije.

13.40 - Ruski fudbaler Ignaševič završio karijeru Ruski fudbaler Sergej Ignaševič završio je karijeru posle poraza od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Ignaševič je sa 127 utakmica rekorder po broju mečeva za Rusiju, a poslednju je odigrao sinoć, kada je njegova ekipa izgubila od Hrvatske posle izvodjenja jedanaesteraca. On je postigao gol iz penala, ali to nije bilo dovoljno da Rusija prodje u polufinale. "Osećam mir i zadovoljstvo što sam karijeru završio na visokom nivou, igrajući u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sa odličnom ekipom i odličnim selektorom", rekao je Ignaševič u video poruci koju je objavio ruski Savez. Ignaševič (38) je rekao da bi karijeru završio i ranije, ali da je želeo da igra na Mundijalu u svojoj zemlji i da sada planira da postane trener. On je bio starter u svih pet utakmica na Svetskom prvenstvu. Tokom karijere igrao je za Spartak Orehovo, Krila Sojvetov, Lokomotivu i CSKA iz Moskve. Sa CSKA je osvojio pet šampionskih titula, kao i Kup Uefa 2005. godine, a sa Lokomotivom je jednom bio prvak Rusije.

Sergej Ignaševič
Sergej Ignaševičfoto: Reuters

13.05 - Modrić favorit za najboljeg igrača Mundijala

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, a iako je najveća snaga ove selekcije tim, jedan pojedinac se ipak posebno ističe. Hrvati su do polufinala stigli pobedama nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0) i Islandom (2:1), u grupi, te Danskom i Rusijom na penale u nokaut fazi. U tri od tih pet utakmica najbolji igrač meča bio je vezni fudbaler Real Madrida Luka Modrić, a posebno se istakao u poslednjem susretu sa Rusima. Modrić je imao 140 puta kontakt sa loptom, 102 dodavanja od čeka je 87% bilo uspešnih, deset centaršuteva, osam driblinga, četiri stvorene šanse, četiri izborenafaula, tri šuta i jednu asistenciju.

12.00 - Subašić: Rekao sam da ću igrati s jednom nogom

Danijel Subašić opet je bio jedan od heroja Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nije direktno doneo pobedu svom timu, a iako je odbranio jedan šut Rusima u penal seriji i značajno doprineo trijumfu, svoj status heroja je podigao na viši nivo jednim drugim potezom. Subašić je povredio zadnju ložu u samoj završnici utakmice, u trenutku kada Zlatko Dalić više nije imao nijednu izmenu. Stisnuo je zube i priveo regularni deo meča kraju, ali se očekivalo da ga selektor zameni u produžecima kada je dobio pravo na još jednu zamenu. "Rekao sam selektoru da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba, neka sačuva tu izmenu za nekoga drugog", rekao je Subašić. Ta odluka je možda i spasla Hrvatsku jer je Dalić u nastavku produžetaka morao da izvede Šimea Vrsaljka zbog povrede. Usledili su penali u kojima je Subašić opet bio na nivou, i odbranivši šut Fjodoru Smolovu u prvoj seriji podigao samopouzdanje svojim saigračima. "Znao sam da čovek tako šutira jedanaesterce, ali opet kažem to je sve lutrija. Iz našeg zajedništva dolazi i ovaj rezultat. Svi ginemo jedni za drugog i zaslužili smo prolaz i bez jedanaesteraca", zaključio je golman Monaka. Hrvatska će u polufinalu EP igrati protiv Engleske, a Subašić je sve bliži nagradi za najboljeg golmana Mundijala. Konkirencija su mu Igo Loris iz Francuske, Tibo Kurtoa iz Belgije i Džordan Pikford iz Engleske.

danijel subašić
danijel subašićfoto: Profimedia

11.52 - Anderson: Engleska je sposobna da ide do samog kraja

Selektor Švedske Jane Anderson kaže da je Švedska uprkos ispadanju u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji napravila dobar rezultat. Šveđani su poraženi od Engleza 0:2 u Samari i opraštaju se od takmičenja, a "tri lava" idu u polufinale zahvaljujući golovima Megvajera i Dele Alija, ali i odbranama Pikforda. "Mislim da smo odigrali lepo da bismo ovde stigli. Igrali smo protiv jakih protivnika u svakoj utakmici. Hteo sam da se svi sakupimo na sredini terena posle ovog meča, bili smo razočarani i tužni, ali smo morali da zapamtimo da smo odigrali dobar turnir", rekao je na konferenciji posle meča Anderson koji ističe da su četvrtfinale sa Englezima odlučili detalji. "Nisam siguran šta je samo po sebi krenulo loše. Igrali smo protiv dobrog protivnika i nismo igrali najbolje što znamo. Razlika je bila mala. Teško je stvoriti priliku protiv rivala koji igra odbranu sa pet igrača", kaže Anderson. Selektor Švedske je čestitao Garetu Sautgejtu i njegovom timu na pobedi i odgovorio na pitanje da li je Engleska dovoljno dobra da osvoji Svetsko prvenstvo. "Definitivno jesu. Čvrsti su i dobro organizovani. Želim da odam priznanje i igračima i njihovom selektoru. Dobar su tim i ne poklanjaju mnogo toga. Verujem da su savršeno sposobni da odu do kraja", objašnjava Anderson.

09.41 - U Moskvi se slavilo do zore

Prava erupcija oduševljenja nastala je na trgu u Moskvi posle penla koji je uspešno izveo Ivan Rakitić i odveo kockaste u polufinale SP.

08.46 - Luka Modrić: Posle još jedne drame, ponovo smo pokazali karakter! Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Rusije još jednom pokazala karakter i istakao da će uživati u predstojećem polufinalu protiv Engleske. "Još jedna drama za nas. Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu, nismo kontrolisali igru onako kako smo želeli. Od početka drugog poluvremena igrali smo mnogo bolje, ali nažalost nismo uspeli da završimo utakmicu", rekao je Modrić. Hrvatska se večeras plasirala u polufinale Svetskog prvenstva pošto je posle penala eliminisala domaćina šampionata, Rusiju. Fudbaleri Hrvatske će se za mesto u finale Mundijala boriti sa selekcijom Engleske. "Ponovo smo pokazali karakter. U polufinalu smo i uživaćemo u toj utakmici. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i dobro pripremimo", rekao je Modrić. Polufinale je na programu 11. jula u Moskvi.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track