LEGITINMNI KANDIDAT: Modrić favorit za najboljeg igrača Mundijala
Foto: AP

MOTIVACIJA ZA NASTAVAK MUNDIJALA

LEGITINMNI KANDIDAT: Modrić favorit za najboljeg igrača Mundijala

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, a 'mozak ekipe' kako mnogi nazivaju Luku Modrića je već sada jedan od kandidata za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji.

Hrvati su do polufinala stigli pobedama nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0) i Islandom (2:1), u grupi, te Danskom i Rusijom na penale u nokaut fazi.

U tri od tih pet utakmica najbolji igrač meča bio je vezni fudbaler Real Madrida Luka Modrić, a posebno se istakao u poslednjem susretu sa Rusima.

Modrić je imao 140 puta kontakt sa loptom, 102 dodavanja od čeka je 87% bilo uspešnih, deset centaršuteva, osam driblinga, četiri stvorene šanse, četiri izborenafaula, tri šuta i jednu asistenciju.

On je prvi hrvatski fudbaler koji je na jednoj utakmici SP imao više od 100 dodavanja, a specijalizovani statistički sajt Opta ga je nazvala "genijem".

Nema sumnje, Luka Modrić je jedan od kandidata za najboljeg igrača turnira u Rusiji. Titulu bi mogao da ponese već u sredu ukoliko odigra na sličnom nivou protiv Engleske.

kurur.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track