ALBANAC BESAN NA FUDBALSKI SAVEZ ŠVAJCARSKE Džaka: Očekivao sam podršku, a ne stavove iz kamenog doba!
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

RAZOČARAN

ALBANAC BESAN NA FUDBALSKI SAVEZ ŠVAJCARSKE Džaka: Očekivao sam podršku, a ne stavove iz kamenog doba!

Mundijal 2018 -

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Granit Džaka oglasio se posle bure koja se podigla zbog njegovog skandaloznog ponašanja kada je gol u meču protiv Srbije proslavio pokazujući 'dvoglavog orla'.

Mundijal je ušao u samu završnicu, a u švajcarskim medijima i dalje se glavna tema ponašanje Albanaca za vreme meča Srbije i Švajcarske. Preciznije, nihov skandalozan potez pokazivanja 'dvoglavog orla' po postignutom golu.

Francuska je sada prvi favorit da postane svetski prvak, a kvotu na Trikolore i na preostale tri reprezentacije u polufinalu pogledajte na sajtu kladionice MOZZART.

Generalni seretar FS Švajcarske Aleks Mišer oštro je kritikovao ponašanje Džake i Šaćirija i istakao da je selekcija "sajdžija" opterećena nefudbalskim stvarima,

Granitu Džaki se nije svidela Mišerova rečenica u pomenutom intervjuu "Trebaju li nam igrači sa dvojnim državljanstvom?".

"Taj intervju je vrlo brzo prostrujao kroz celu našu reprezentaciju. Pa, na samom Mundijalu, posle moje proslave sa pokazivanjem dvoglavog orla, Aleks nam je prišao i rekao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas zaštiti. A tri dana nakon našeg ispadanja, on izjavi to što je izjavio...", rekao je Džaka za "Kejston-SDA", a onda je nastavio.

"U njegovim komentarima sam video da on jednostavno ne veruje da igrači sa dvojnim državljanstvom mogu da na pravi način nastupaju za Švajcarsku. To se direktno odnosni na mene, i nekoliko drugih fudbalera koji su u takvoj sitauciji. Sve mi to zvuči kao da da ja, i moje kolege, ne pružamo sve od sebe za reprezentaciju. I, samo što smo doživeli gorak poraz u Rusiji, čovek nam to uradi. A mi smo svi Švajcarci, dajemo sve od sebe za reprezentaciju Švajcarske, svako od nas, jer smo svi svesni i zahvlani Švajcarskoj za ono što nam je pružila, nama i našim porodicama. Moja porodica vuče poreklo sa Kosova, Bril Embolo ima korene u Kamerunu, Manuel Akanđi u Nigeriji, Rikardo Rodrigez u Čileu i Španiji. Pa, u švajcarskoj reprezentaciji je sada 50 ili 60 igrača sa dvojnim državljanstvom! Čak je i naš selektor takva osoba, osoba sa dvojnim državljanstvom koja proliva i krv i znoj za reprezentaciju. Sa ovim nepotrebnim komentarima, Aleks Mišer je izazvao mnogo gorčine, ali i razočaranja. Mislim da on ima vrlo problematična, razmišljanja iz kamenog doba, koja se tiču ljudi sa dvojnim državljanstvom", zaključio je Granit Džaka.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDNICA U MOSKVI: Nekoliko desetina hiljada navijača dočekalo fudbalere u Moskvi (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track