ŠTA TO BEŠE POLUFINALE: Evo kako je svet izgledao kada je Engleska poslednji put bila u završnici Mundijala! Nezamislivo!
Foto: AP

PROŠLO JE SKORO TRI DECENIJE

ŠTA TO BEŠE POLUFINALE: Evo kako je svet izgledao kada je Engleska poslednji put bila u završnici Mundijala! Nezamislivo!

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Engleske igraće u polufinalu Svetskog prvenstva prvi put posle 1990.godine.

Englezi su ubeđeni da se "trofej vraća kući", ali će na putu do ostvarenja sna prvo morati da savladaju Hrvatsku, a zatim i u potencijalnom finalu Francusku ili Belgiju.

Zanimljivo je, međutim, videti šta sve nije postojalo na ovom svetu kada su Englezi poslednji put igrali polufinale Mundijala.

Mlađim naraštajima je nepojmljivo to vreme bez Ajfona, Fejsbuka, Instagrama, Tvitera, Gugla, Jahua, Jutjuba, Androida...

Takođe, u to vreme Hrvatska, protiv koje igraju Englezi, nije bila samostalna država, isto kao ni Srbija, Slovenija, BiH, Crna Gora i Makedonija.

Nemačka je još uvek bila podeljena na Istočnu i Zapadnu, Češka i Slovačka su činile Čehoslovačku, a Estonija, Litvanija, Letonija bile u sastavu Sovjetskog Saveza.

Na kraju, ni većina reprezentativaca Engleske nije tada bila rođena, a i oni koji jesu teško da se sećaju te utakmice.

Kompanija Frikom, kao regionalni lider u prozvodnji sladoleda, dugi niz godina ulaže u sport i podstiče zdrav način života. Kompanija Frikom je odlučila da i ove godine podrži Fudbalski savez Srbije i da svoj doprinos u jačanju zdravog navijanja. Kompanija Frikom je osmislila i napravila "GOOL" koji je zvanični sladoled Fudbalskog saveza Srbije.

(Dejan Ignjatović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZBOG ČEGA SE U FSS PRAVE MRTVI?! Španija ekspresno rešila pitanje selektora a Srbija...?!! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track