DIDIJE DEŠAN PECNUO BELGIJSKOG KOLEGU: Martinez ubire plodove rada svog prethodnika!
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

PROZIVKE PRED VAŽAN MEČ

DIDIJE DEŠAN PECNUO BELGIJSKOG KOLEGU: Martinez ubire plodove rada svog prethodnika!

Mundijal 2018 -

Selektor Francuske Didije Dešan je sasvim zadovoljan onim što je Francuska uradila u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, a na konferenciji za medije osvrnuo se na rad belgijskog kolege.

Dešan je tokom konferencije pecnuo Roberta Martineza. Ili, kako se gleda, više pohvala prethodnom selektoru Crvenih đavola.

- Ne želim da uvredim kolegu Martineza, ali on je samo iskoristio rad rethodnika Marka Vilmtosa. Doneo je pečat, podigao ekipu na viši nivo, ali je svejedno imao ogroman potencijal na raspolaganju kad je preuzeo selekciju - rekao je Dešan.

Trikolori su do polufinala stigli trijumfom nad Urugvajem (2:0), dok su Belgijanci bacili na pleća favorizovani Brazil (2:1).

- Belgija nije slučajno ovde. Bila je sjajna i na Evropskom prvenstvu u našoj državi, pokazala najbolje igre u grupnoj fazi i onda loše odigrala protiv Velsa. "Crveni đavoli" mnogo potencijala, igrači se znaju, pogledajte samo ta imena. Dolaze iz najboljih engleskih, ujedno i evropskih, klubova.

Duel između Francuske i Belgije biće emotivan za Tjerija Anrija, koji je ostavio veliki trag noseći dres "galskih petlova", a sada će sedeti na suprotnoj strani - kao pomoćnik selektora "crvenih đavola" Roberta Martineza.

- Nalazi se u teškoj situaciji. Anri nas dobro poznaje, znamo i mi njega, a kao što mi znamo prednosti i mane belgijskog tima, tako je i on svestan pluseva i minusa u našoj reprezentaciji. Nadamo se da ćemo ipak mi u finale - zaključio je selektor Francuske.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track