LEGENDARNI ŠVAJCARSKI GOLGETER OSUO PALJBU ZBOG ALBANSKIH PROVOKATORA: Savez je morao da ZABRANI Džaki i Šaćiriju da igraju posle Srbije!
Foto: EPA

BURA SE NE STIŠAVA

LEGENDARNI ŠVAJCARSKI GOLGETER OSUO PALJBU ZBOG ALBANSKIH PROVOKATORA: Savez je morao da ZABRANI Džaki i Šaćiriju da igraju posle Srbije!

Mundijal 2018 -

Legendarni reprezentativac Švajcarske Kubilaj Turkilmaz smatra da je Fudbalski savez Švajcarske (SVF) morao da kazni Granita Džaku i Džerdana Šaćirija zbog sramnog ponašanja na meču sa Srbijom.

Na meču Švajcarska - Srbija Granit Džaka i Džerdan Šaćiri proslavljali golove pokazivanjem dvoglavog orla koji je simbol tzv. "Velike Albanije", a bivši golgeter Švajcarske smatra da je SVF morao da ih suspenduje nakon utakmice.

Francuzi su blagi favoriti s kvotom 2,60, na Belgijance je 2,85, a kako oba tima imaju sjajne napadače treba razmisliti o 4+ sa veoma jakom kvotom. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Francuska - Belgija.

Generalni sekretar SVF Aleks Mišer smatra da treba uvesti pravilo da dvojni državljani moraju da se odreknu drugog pasoša ako žele da igraju za Švajcarsku. Turkilmaz, koji inače turskog porekla, ističe da je to glupost...

"Razmišljanja generalnog sekretara Aleksa Mišera su pomalo glupa. Ja isto imam dva pasoša, švajcarski i turski. Nikada se nisam osećao tako ni u Švajcarskoj ni u Tuskoj. Bilo je uvek onih koji su me tako posmatrali, ali pasoš nikoga ne čini većim ili manjim Švajcarcem. Mišer, pa i ceo Savez, ništa nisu razumeli u ovoj situaciji. Ne mogu da se otresem tog utiska da su ovu priču započeli želeći da skrenu pažnju sa poraza od Švedske. Da bi sakrili svoje greške.

foto: Profimedia

Turkilmaz smatra da je Fudbalski savez Švacarske doživeo potpuni krah.

"SVF doživeo potpun krah zbog one afere sa dvoglavim orlom!

Šta bi jedan snažan Savez uradio? Savez je morao da zapreti kaznama da se to ne dogodi. Ali, toga nije bilo, a onda se desilo ovo što se desilo. Snažna organizacija snažno bi reagovala - sama bi suspendovala Džaku, Šaćirija i (kapitena) Lihtštajnera. Snažni Savez bi toj trojici zabranio da igra na sledećoj utakmici, protiv Kostarike. Garantujem vam: ti momci bi, po povratku u tim, u nokaut fazi, dali sve od sebe na terenu. Sve! Jer, to su igrači koje ponos nosi."

Turkilmaz smatra da su i SFV i selektor Vladimr Petković pali na ispitu. Selektora Petkovića smatra krivim za eliminaciju, jer nije uspeo da motiviše ekipu protiv Švedske.

"Izgleda mi, na kraju, da se psihička energija, koja je bila onako visoka kada je rival bila Srbija, potom ispraznila. Savez i treneri nisu videli šta se dešava, reagovali su pogrešno. E, to je naš problem. A ne ko ima jedan, a ko dva pasoša", zaključuje legendarni reprezentativac Švajcarske.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZBOG ČEGA SE U FSS PRAVE MRTVI?! Španija ekspresno rešila pitanje selektora a Srbija...?!! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track