Najnovije vesti

HRVATI ĆE PLIVATI U LOVI: Prvo sednite, pa pročitajte koliko su novca vatreni dobili od FIFA! A tek ako pobede Engleze...
Foto: Reuters

DOBRA SUMA

HRVATI ĆE PLIVATI U LOVI: Prvo sednite, pa pročitajte koliko su novca vatreni dobili od FIFA! A tek ako pobede Engleze...

Mundijal 2018

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dobro je zaradila na Mundijalu u Rusiji!

Zahvaljujući plasmanu hrvatske reprezentacije u polufinale Svetskog prvenstva, na račun Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) stiglo je 22 miliona dolara.

Uz to, stigla je i nadoknada za troškove od FIFA-e u iznosu od 1,5 miliona dolara.

Tako je HNS pred polifinalnu utakmicu sa Engleskom već zaradio 23,5 miliona dolara, ali će u slučaju da pobede dobiti još šest miliona. A ako Hrvatska postane prvak sveta ukupna zarada će biti neverovatnih 39,5 miliona.

To je već pravo bogatstvo, ali nadoknada neće biti mala ni u slučaju da ponove uspeh iz 1998. godine kada su osvojili treće mesto. Tada bi na račun leglo ukupno 25,5 miliona dolara.

U Hrvatskoj se već spekuliše kolike će biti premije za igrače i članove stručnog štaba. "Jutarnji list" piše da će se o premijama razgovarati tek po završetku Mundijala, kao i da HNS nije želeo da o toj temi razgovara dok se turnir ne završi.

kurir.rs / Jutarnji.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona