IZ BEDE KAMERUNA DO ZVEZDANIH VISINA: Ovo je Samjuel Umtiti, heroj Francuske! (VIDEO)
Foto: Reuters

ŽIVOT GA NIJE MAZIO

IZ BEDE KAMERUNA DO ZVEZDANIH VISINA: Ovo je Samjuel Umtiti, heroj Francuske! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Samjuel Umtiti je bio jedini strelac u prvom polufinalu Mundijala. Golom u 51. minutu srušio je Belgiju i odveo Francusku u finale!

Mladi defanzivac Barselone (24) sada je heroj Francuske!

foto: Reuters

Put do zvezda nije mu bio posut laticama ruža, već trnjem.

Samjuel je rođen u Jaundeu, glavnom gradu Kameruna. Međutim, roditelji su mu bili toliko siromašni da su ga poslali u Lion kod rođaka, jer kod kuće nisu mogli da ga prehrane.

Ispostaviće se da su mu tim potezom pokazali put ka zvezdama.

Umtiti je počeo da se bavi fudbalom u lokalnoj akademiji, a kada je imao osam godina Lion ga je doveo u svoju omladinsku školu.

Onako stasitog, hteli su da ga školuju za napadača, ali su ga ipak stavili na zadnjeg veznog. Sve to nije smetalo "Big Semu", kako ga i danas svi od milošte zovu, da postane vrhunski štoper.

Za prvi tim Liona debitovao je 2012. godine, a 2016. je proglašen za najboljeg igrača kluba iako je Aleksandar Lakazet dominirao golovima.

Sjajne partije preporučile su ga Barseloni, koja ga je na leto 2016. kupila za svega 25 miliona evra. Klub sa "Nou Kampa" dobio je ono što je tražio - u isto vreme snažnog i pokretljivog, a pritom i skočnog štopera. Krasi ga smirenost u kriznim situacijama.

A, kao što sad i Belgijanci znaju, ume i da postigne gol.

Slavni Kamerunac Rože Mila ubeđivao ga je da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, ali se Samjuel opredelio za državu koja mu je dala sve.

Sada je Francuskoj vratio i više od toga.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track