ČUVENI OBRAČUN ZIDANA I MATERACIJA I DANAS SE PREPRIČAVA: Misteriju reči koje su isprovocirale slavnog Francuza otkrio bugarski stjuard! (VIDEO)
Foto: EPA/A9999 DB WDR

CRNA MRLJA

ČUVENI OBRAČUN ZIDANA I MATERACIJA I DANAS SE PREPRIČAVA: Misteriju reči koje su isprovocirale slavnog Francuza otkrio bugarski stjuard! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Tokom drugog produžetka, tačnije u 109. minutu, Zidan je udario Materacija glavom u grudi i zaradio crveni karton, a ovaj trenutak smatra se najvećim skandalom na Svetskim prvenstvima.

Zinedin Zidan i Marko Materaci uspeli su da potisnu u drugi plan finale Svetskog prvenstva, odigrano u Berlinu.

Nezabeležen skandal obeležio je meč između Italije i Francuske, u kome su "Azuri" slavili posle penala (5:3). Tokom drugog produžetka, tačnije u 109. minutu, Zidan je udario Materacija glavom u grudi i zaradio crveni karton.

Upitan posle tog duela da kaže šta mu je Materaci rekao, Zidan je rekao da je to "veoma lične prirode i da se odnosi na "majku i sestru".

"Izgovarao je te reči, koje su veoma teške, i to je ponavljao. To čujete jednom i pokušate da se sklonite. To sam i učinio. Onda to čujete drugi put, treći put...", rekao je Zidan posle finala.

Iako se činilo da se dvojica fudbalera nikada neće pomiriti, to se ipak desilo. Četiri godine kasnije, uoči meča Milan - Real dvojica fudbalera su se slučajno srela na parkingu jednog hotela u Milanu, i tom prilikom je palo grljenje.

"Zinedin je bio tamo sa bratom i nekim prijateljem. Ja sam se u tom hotelu našao sa najboljim prijateljem, a bio sam tamo zbog Žozea Murinja, koji je tamo bio zbog Reala. Naleteli smo jedan na drugoga, potpuno slučajno. Rekao sam mu da mi je iskreno žao zbog svega što se desilo i da je za mene to stvar prošlosti. On mi je rekao da to ni za njega više nije problem, da ne brinem, a nakon toga smo se rukovali i zagrlili. Tu se završilo, čovek sa čovekom, jedan jako lep trenutak", izjavio je Materaci.

Međutim, ono što je zanimljivo, Materaci je istakao da ga jedan od najboljih igrača sveta svih vremena, u prvi mah, nije čak ni prepoznao.

BUGARSKI STJUARD OTKRIO MISTERIJU

Bugarski stjuard Danijel Minkov otkrio je šta je Marko Materaci rekao Zinedinu Zidanu, čime je isprovocirao Francuza u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Minkov je na letu Milano - Njujork razgovarao sa Materacijem, a taj razgovor je prepričao bugarskim medijima.

"Zanimljivo je da niko u avionu nije prepoznao Materacija. Ja sam mu prišao, rekao: 'Baci mi pet', a onda ga pitao šta se desilo između njega i Zidana", počeo je priču ovaj stjuard.

Poznato je da je Zizu rekao italijanskom reprezentativcu da će mu posle meča pokloniti dres, jer ga je stalno vukao.

"Materaci mi je rekao da je znao da je Zidanovoj sestri Lili nevinost oduzeo njegov saigrač iz Juventusa. Zato mu je Marko rekao: 'Više bih voleo tvoju sestru nego dres. Voleo bih da vidim kako se tvoja sestra j...", nastavio je priču Minkov.

Razgovor u avionu završen je Materacijevim rečima:

"Ako želiš da saznaš još detalja, kupi moju autobiografsku knjigu".

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track