NEKADA VELIKI NEPRIJATELJI, A SADA KAO BRAĆA: Otkud to da Rusi podržavaju Hrvatsku na meču sa Engleskom? (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

neverovatno

NEKADA VELIKI NEPRIJATELJI, A SADA KAO BRAĆA: Otkud to da Rusi podržavaju Hrvatsku na meču sa Engleskom? (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Hrvatske i Engleske igraju drugi meč polufinala Mundijala u Rusiji večeras od 20 časova u Moskvi.

Veliki broj navijača obe selekcije došao je prestonicu Rusije kako bi pružio podršku svojim pulenima.

Crveni trg je poslednjih dana ispunjen navijačima onih selekcija koje su idalje u borbi za ''boginju.'' Ipak, jedni od najglasnijih su navijači iz Hrvatske koji su posebno raspoloženi, ali i originalni kada je navijanje u pitanju.

Pažnju na sebe privukli su ogromnom zastavom koja je dugačka 50 metara, a široka 12. Na jednoj od zastava je na ruskom ispisano "Hvala, Rusijo" što govori u prilog da su naše komšije izgradile sjajan odnos sa Rusima u prestonici ove zemlje.

Ovo nije prvi put da se nešto ovako dešava u predhodnih nekoliko dana. Pre samo 5 dana Hrvati su raširili još jednu ''šahovnicu'', koji je čak držala i predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kada je sa svim navijačima pevala navijačke pesme. Tada im se pridružilo i nekoliko Rusi, što je za mnoge bilo veliko iznenđenje.

Mnoge je ova reakcija Rusa iznenadila, pogotovo ako se doda činjenica da su upravo Hrvati izbacili domaćine sa Mundijala.

Naši reprezentativci su takođe imali simpatije domaćina u toku grupne faze, ali su Rusi za svoje ljubimce izabrali Hrvatsku, pogotovo nakon što je i njihova selekcija ispala sa turnira.

Internet je preplavljen porukama u kojima Rusi žele da balkanska zemlja napravi istorijski uspeh plasmanom u finale, prethodni najbolji rezultat je ostvarila na Mundijalu 1998. godine, kada je završila kao treća.

A sada za one koji su zaboravili ili su kraćeg pamćenja. Rusi su veliki dužnici Hrvatima još od 2008. godine, kada su Vatreni u sred Londona savladali Engleze i na taj način poslali Baćuške na Evropsko prvenstvo. Hrvati su i pre te utakmice sebi obezbedili prolaz dalje, pa su tada praktično igrali za rusku braću.

Očekuje se da preko 10 hiljada navijača "vatrenih" bude na stadionu "Lužnjiki" ove srede od 20 časova, pa otud i ne čudi što je veliki broj navijača dva sata pre početka meča na ulicama Moskve. Naravno, sve prolaži u odličnoj atmosferi i bez ikakvih incidenata, a čini se da se svi pristurni dobro zabavljaju.

Kurir sport

Foto: Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track