MUNDIJAL UŽIVO, 29. DAN: Sve o dešavanjima u Rusiji na jednom mestu! Mažić ne sudi finale
Foto: Reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 29. DAN: Sve o dešavanjima u Rusiji na jednom mestu! Mažić ne sudi finale

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

18:45 - ŠOK! MAŽIĆ IPAK NE SUDI FINALE: Evo koji sudija deli pravdu na poslednjem meču Mundijala

18:10 - Fifa pokrenula istragu protiv Engleske

Svetska fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Engleske (FA) zbog ponašanja navijača te selekcije na polufinalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Fifa je navela da je istraga pokrenuta zbog potencijalnog diskriminatornog ponašanja navijača Engleske tokom meča sa Hrvatskom.

Engleska je povela sa 1:0, ali je nakon produžetaka izgubila od Hrvatske sa 2:1 u svom prvom polufinalu Svetskog prvenstva od 1990. godine.

Fudbaleri Engleske će u meču za treće mesto igrati protiv Belgije u subotu

17.15 - U TRENUCIMA NAJVEĆEG SLAVLJA: Ovaj hrvatski fudbaler nije krio tugu i suze, zbog tragičnog događaja (VIDEO)

16.00 - Isplivao novi snimak nastao posle duela Srbije i Švajcarske

14:12 - HNS zatražio od Fife dodatne ulaznice za finale

Fudbalski savez Hrvatske zatražio je danas od Svetske fudbalske federacije (Fifa) dodatni kontingent ulaznica za nedeljnu finalnu utakmicu Svetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Francuske.

Ulaznice za hrvatski sektor za finale Svetskog prvenstva, kako se navodi, prodate su do 31. januara ove godine dok je bio otvoren kanal prodaje putem Fife za sve hrvatske navijače.

"Zahvaljujemo svim navijačima koji su tada verovali u plasman Hrvatske u finale i danas imaju ulaznicu za spektakularni okršaj protiv Francuske", saopštio je HNS, a prenosi agencija Hina.

"Ako, i kada, Fifa odobri odredjen broj dodatnih ulaznica, HNS će odmah objaviti vest i informacije o načinu kupovine ulaznica putem internet stranice HNS-a", dodaje se u saopštenju.

12.16 - Murinjo: Engleska ima razloga za optimizam Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo ocenio je danas da reprezentacija Engleske ima razloga za optimizam, uprkos tome što nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva. "Engleska ima razloga da žali pošto je bila veoma blizu, ali ima razloga da bude optimistična. Tim je mnogo bolji u odnosu na neka ranija takmičenja. Igrači su mladi i većina njih će igrati i na sledećem Svetskom prvenstvu i sa više iskustva na klupskom nivou", rekao je Murinjo, preneo je Skaj. Reprezentacija Engleske nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva pošto je sinoć izgubila od Hrvatske sa 1:2 posle produžetaka. "Da sam ja u Savezu zadržao bih selektora Gareta Sautgejta i Stiva Holanda i pružio bih im priliku da vode tim i na narednom Evropskom i Svetskom prvenstvu. Igrači, tim i svi koji su bili na Svetskom prvenstvu imaju razloga da se ponosno vrate kući posle svega što su pružili i učinili svoju zemlju ponosnom", naveo je Murinjo. On je pohvalio selekciju Hrvatske koja se prvi put plasirala u finale Svetskog prvenstva. "To je odlično dostignuće za zemlju sa malom ligom i gde većina igrača ne igra u Hrvatskoj već u inostranstvu. Kada radite u inostranstvu svoju zemlju osećate na drugačiji način", rekao je on. Hrvatska će u nedelju u finalu od 17 časova igrati protiv Francuske, dok će Engleska i Belgija igrati za treće mesto dan ranije od 16 časova.

11.53 - Dalić: Bog nam dao šansu za osvetu Francuzima.... Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle pobede nad Engleskom (2:1) i plasmana u finale Svetskog prvenstva da je njegov tim nadigrao rivala u svim segmentima igre i zasluženo pobedio. ''Dobili smo jer ih nismo potcenili vec analizirali. Bili smo bolji u svim segmentima igre i zasluženo prošli u finale. U svakom trenutku znali smo šta treba da radimo. Pritiskali smo njihovu zadnju liniju, igrali visoki presing i zatvorili Hendersona i Sterlinga. Rekao sam igračima da moramo da budemo pametni, da igramo pas i da ne gubimo glavu. Pokazali smo karakter posle rano primljenog gola, posle toga bili bolji tim i imali posed'', rekao je Dalić novinarima. Hrvatska će u finalu Mundijala igrati protiv Francuske koja je bila bolja od Belgije (1:0). Za rivala u finalu Dalić ima samo reči hvale.''Francuska je jako kvalitetna ekipa, ima vrhunske igrače. Opet nas čeka težak posao. Obe ekipe imaju kvalitet, a na nama je da se spremimo i odigramo vrhunsko finale. Bog nam je dao šansu za osvetu za poraz 1998'', zakljucio je Dalić.

foto: Reuters

11.50 - Sautgejt: Moramo da prebolimo poraz, pa da izvučemo pozitivne stvari Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da njegova ekipa mora da preboli poraz od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva i shvati koliku priliku je propustila, pre nego što izvuče pozitivne stvari iz svog izuzetnog nastupa na turniru. Engleska je sinoć posle produžetaka izgubila od Hrvatske sa 1:2, u polufinalu Svetskog prvenstva, pa će u subotu od 16 časova igrati protiv Belgije utakmicu za treće mesto. Engleska je pokušala da se posle 52 godine plasira u finale Mundijala. Uoči turnira ekipa nije bila medju favoritima za osvajanje trofeja, ali je posle dobrih rezultata, čini se, vraćena vera navijača u reprezentaciju i selektora. "Boli nas ovaj poraz, ali da li smo očekivali da ćemo biti ovde? Mislim da niko od nas nije. Ali, kada dodjete u ovakvu situaciju i igrate dobro kao što smo mi igrali... Želite da iskoristite ovakve prilike. Biće prilike za pozitivne stvari, sada je prerano, pošto moramo da prebolimo poraz", rekao je Sautgejt, preneli su britanski mediji. Engleska je poslednji put u polufinalu nekog takmičenja bila 1996. godine na Evropskom prenstvu, kada je Sautgejt bio član tima. Poslednji put u finalu Mundijala Englezi su igrali 1990. godine. Sautgejt je rekao da pokušava da izbalansira ponos koji oseća prema svojoj mladoj ekipi i činjenicu da su prilike kakva je bila u Rusiji, vrlo retke. "Ovo je bila sjajna prilika i niko ne može da garantuje da će se ponovo ukazati. Ali, mi želimo da budemo ekipa koja ulazi u četvrtfinala i polufinala, tome težimo i pokazali smo da je to moguće. Dokazali smo sebi i našoj zemlji da je to moguće, sada imamo veća očekivanja", naveo je on. Engleska je na stadionu Lužnjiki povela golom Kirana Tripijea u petom minutu iz slobodnog udarca, a Hrvatska je golovima Ivana Perišića u 68. i Marija Mandžukića u 109. minutu uspela da pobedi. "Ne znam da li smo zaslužili bolji rezultat. U prvom poluvremenu smo bili zaista dobri i možda smo mogli da postignemo drugi gol. U odredjenim periodima smo imali šanse. U drugom poluvremenu, kada su postigli gol, pomalo smo izgubili glavu. U pojedinim trenucima smo se samo snalazili, umesto da pokušavamo da kontrolišemo utakmicu", rekao je Sautgejt. On je naveo da je Hrvatska bila bolja u produžecima, da ima nekolicinu izuzetnih igrača i sjajan timski duh.

Engleski reprezentativac Markus Rašford rekao je da je njegova ekipa tek na početku. "Teško nam je, ali ovaj tim je poseban, vratićemo se. Nadam se da je ovo samo početak", naveo je on.

foto: AP

10.42 - Engelska u borbi za 3. mesto

Gordi Albion nije uspeo da ispiše novu istoriju svetskog fudbala, te će svoje mesto na SP u Rusiji potražiti u borbi za 3. mesto.

09.25 - Kejn: Boli, ali moramo da dignemo glavu Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn izjavio je da boli poraz u polufinalu MUndijala od Hrvatske, posebno posle vođstva od 1:0, ali da ekipa mora napred. Engleska je sinoć u Moskvi poražena 2:1 psole produžetaka, a u subotu će se u Sank Petrburgu boriti za treće mesto protiv Belgije. "Bilo je teško, razočarani smo, posebno jer smo dali sve od sebe. Odlučila je jedna lopta, ali verujem da smo mogli bolje. Ovo boli, baš boli, ali moramo da dignemo glavu gore, jer smo dogurali dalje nego što su svi očekivali", rekao je Kejn, a prenose engleski mediji.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track