IVAN GOLAC EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Menadžeri guraju svoje igrače u reprezentaciju iako u klubovima nisu igrali ni minut!
Foto: Printsrkin

bez dlake na jeziku

IVAN GOLAC EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Menadžeri guraju svoje igrače u reprezentaciju iako u klubovima nisu igrali ni minut!

Mundijal 2018 -

Fudbalski stzručnjak Ivan Golac smatra da menadžeri dosta utiču na izbor igrača i da je u našoj zemlji sve ide preko kumosvkih ili bratskih veza

- Mnogo je anomalija u našem fudbalu. Sve se radi preko kombinacija, tipa, brate, kume, gedžo, sredi mi to. Menadžeri naravno da guraju svoje fudbalere, samo da bi na tržištu dobili veću cenu. Kod nas toga ima na pretek, fudbaleri igraju za reprezentaciju, iako u svom klubu nisu odigrali ni minut, što je paradoks. Kod nas od vrha, pa na dole se radi pogrešno, menadžeri su u dilu sa trenerima, igračima, ljudima iz Saveza i nije ni čudo šta nam se sve ovo dešava. Mi se nedeljama bavimo sudijom Brihom, a nećemo da priznamo gde smo pogrešili. Nije to kod od juče, tako funkcionišemo decenijama, i kad nije bilo menadžera, bilo je kombinacija - istakao je Golac.

Reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala posle samo tri osvojena boda u grupnoj fazi takmičenja. Mnogi za to krive selektora Mladena Krstajića, ali Golac razloga za to vide u uticaju menaežra na sastav reprezentacije.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track