MUNDIJAL UŽIVO, 30. DAN: Seča selektora se nastavlja! Modrić: Menjao bih trofeje LŠ za titulu prvaka sveta!
Foto: AP

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 30. DAN: Seča selektora se nastavlja! Modrić: Menjao bih trofeje LŠ za titulu prvaka sveta!

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

14.39 - Infantino: VAR ne menja fudbal, čini ga poštenijim Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je danas da je Svetsko prvenstvo u Rusiji zbog VAR tehnologije bilo poštenije i da taj sistem ne menja igru već da je čini transparentnijom. ; "Zbog VAR-a smo videli poštenije prvenstvo", rekao je Infantino na jednočasovnoj konferenciji za novinare u Moskvi. Infantino je ocenio da se odluka o uvodjenju VAR sistema na Mundijalu pokazala sjajnom i dodao da, uprkos početnim strahovima, sistem dobro funkcioniše. "Prihvaćen je i dobro funkcioniše. Pre dve godine smo krenuli da testiramo VAR. Bio sam skeptičan, ali ako ne testiramo nećemo znati odgovore. Rezultati su jasni i pozitivni", rekao je Infantino. Infantino je izneo i niz zanimljivih podataka. Bilo je više od 440 provera, pri čemu 19 promena, 16 ih je promenjeno iz loše u ispravnu, a tri su ostale iste. "Ovo je napredak, ovo je bolje od prošlosti. VAR ne menja fudbal, već ga čini poštenijim i transparentnijim i pomaže sudijama da donesu ispravne odluke. Golovi iz ofsajda su postali prošlost", rekao je prvi čovek Fifa.

14.24 - Vijera: Francuska će biti prvak, Kante je najbolji vezista Legendarni francuski fudbaler Patrik Vijera uveren je da će ekipa Didijea Dešana da pobedi Hrvatsku i postane prvak sveta na šampionatu u Rusiji. "Francuska je veliki favorit. Hrvatska je imala dan manje za odmor, a u finale ulazi sa tri uzastopne utakmice u kojima je igrala produžetke. U takvom stanju igraće protiv atletski snažne Francuske. Kad Francuska krene protivniku će biti jako teško", rekao je Vijera , a preneo "L Ekip". Fudbaler, koji je bio prvak sveta i Evrope sa Francuskom, ne slaze se da je Luka Modrić najbolji igrač Mundijala. "Ne znam je li N'Golo Kante najbolji na svetu, ali je sigurno najbolji vezista na ovom turniru. Fantastično je igrao do sada, takvih igrača nema puno. On je oslonac ekipe i radio veliki posao, čak i za saigrače'', naveo je on. FInale Mundijala između Francuske i Hrvatske igra se u nedelju od 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

SELEKCIJA FRANCUSKE
SELEKCIJA FRANCUSKEfoto: AP

13.39 - Sautempton doveo danskog reprezentativca Vestergarda Fudbalski klub Sautempton potpisao je danas ugovor s reprezentativcem Danske Janikom Vestergardom. "Klub me je dosta pratio, bilo je dosta skautiranja, što je takođe dobar znak za mene jer znaju i moju jaču stranu i sve moje slabosti. Osećam da sam na dobrom mestu za dalji napredak", rekao je Vestergard za sajt kluba. Vestergard (25) je u Sautempton došao iz Borusije Menhengladbah, a je igrao i za Hofenhajm i Verder. On je bio u sastavu reprezentacije Danske na Svetskom prvenstvu, ali nije odigrao nijednu od četiri utakmice.

13.30 - Infantino: Mundijal u Rusiji najbolji ikada, hvala Putinu Svetsko prvenstvo u Rusiji najbolje je organizovano u istoriji, izjavio je danas predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino. ''Pre par godina sam govorio da će ovo biti najbolji Svetski kup ikada. Danas to mogu reći, sa više uverenja ... To je najbolji Mundijal u istoriji. Za to bih, pre svega, voleo da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji Svetskog prvenstva ", rekao je Infantino na konferenciji za medije u Moskvi. Prvi čovek FIFA posebno se zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskom narodu."Velika zahvalnost Vladi Rusije, predsedniku Putinu, organizacionom odboru, Fudbalskom savezu Rusije, ruskom narodu i svim volontertima koji su bili sigurni da će ovo Svetsko prvenstvo biti najbolje". On je objasnio i da je Mundijal promenio celokupnu sliku o Rusiji kao zemlji. "Svetsko prvenstvo je promenilo percepciju sveta prema Rusiji. Mislim da su svi koji su ovde neko vreme otkrili zemlju dobrodošlicu", zaključio je Infantino. Svetsko prvenstvo u Rusiji završava se u nedelju kada će se u finalu u Moskvi sastati Francuska i Hrvatska na moskovskom stadionu Lužnjiki.

12.59 - Modrić: Menjao bih trofeje LŠ za titulu prvaka sveta Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je da bi menjao sva četiri trofeja Lige šampiona sa Real Madridom za titulu prvaka sveta na šampionatu u Rusiji. "Menjao bih sve četiri titule Lige šampiona za ovu jednu titulu prvaka sveta. Bez obzira na to šta se desi u finalu, ovo je najveći uspeh hrvatskog sporta. Svi imamo želju da budemo prvaci. Puni smo samopouzdanja, imamo karakter i imamo sve što je potrebno jednoj reprezentaciji da bude svetski šampion", reko je Modrić novinarima u Rusiji. Vezni fudbaler Real Madrida jedan je od glavnih kandidata za najboljeg igrača turnira, ali kaže da je fokusiran na tim i na timski uspeh. "Svi me pitaju o tome, ali se ne opterećujem. Kada smo došli na prvenstvo, bil smo skromni, nismo davali izjave kaklo bismo promovisali sebe. Cilj je bio da se prođe grupa. Bio sam uveren u uspeh kao nikad ranije. Sada smo u finalu i učinićemo sve da pobedimo", zaključio je kapiten Hrvatske. Finale između Hrvatske i Francuske igra se u nedelju od 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

luka modrić
luka modrićfoto: AP

12.26 - I Tunis menja selektora, Malul otišao u Katar Fudbalska reprezentacija Tunisa poslednja je u nizu koja je ostala bez selektora posle Svetskog prvenstva u Rusiji jer je Nabil Malul podneo ostavku i preuzeo katarski Al Duhail. Malul je posle 14 meseci završio drugi mandat kao selektor te afričke selekcije, nakon što je završio na trećem mestu u G grupi iza Belgije i Engleske, a sa pobedom nad Panamom (2:1). On je već radio u Kataru kao trener El Džaiša, bio je selektor i Kuvajta, kao i trener Esperanse i nekoliko klubova u Tunisu. Pored Tunisa, selektore nakon Mundijala prethodno su promenili Egipat (Ektor Kuper), Poljska (Adam Navalka), Peru (Antonio Gareka), Kostarika (Oskar Ramirez), Australija (Bert van Marvajk), Španija (Fernando Jero) i Japan (Akira Nišino).

11.30 - Ronaldo povlači Marsela u Juventus? Šampion Italije Juventus zainteresovan je za transfer fudbalera Real Madrida i reprezentativca Brazila Marsela, prenose italijanski mediji. Veliki uticaj u celoj priči mogao bi da ima novi fudbaler kluba iz Torina Kristijano Ronaldo koji je veliki prijatelj sa Marselom, dugogodišnjim saigračem u Realu. Marselo ima ugovor sa prvakom Evrope do leta 2022. godine i zarađuje 11 miliona evra godišnje, a za njegov otkup Juventus je spreman da ponudi 60 miliona evra. Brazilac je pre Real Madrida igrao za Fluminense u domovini, a za reprezentaciju je skupio 58 nastupa.

marselo
marselofoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

10.07 - FIFA: Bez dopinga na Mundijalu u Rusiji Nijedan slučaj dopinga nije zabeležen na Svetskom prvenstvu u Rusiji, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Od januara urađeno je čak 2.037 uzoraka, među kojima je bio svaki fudbaler sa turnira u Rusiji i nijedan nije bio pozitivan na nedozvoljene supstance. Pojedine reprezentacije bile su testirane i do osam puta, a četiri najbolja tima Francuska, Hrvatska, Engleska i Belgija po četiri. Poslednji koji je pao na doping-testu na Mundijalu bio je legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona 1994. godine u SAD. Finale Mundijala igra se u nedelju između Hrvatske i Francuske, dok će dan ranije u borbi za treće mesto nastupiti Engleska i Belgija.

09.41 - Da li Franuzi mogu da ponove uspeh iz 1998. godine?

Te 1998. godine domaća selekcija je osvojila titulu prvaka sveta, šesti put u istoriji šampionata, a pravilo da u Evropi pobeđuju Evropljani 'odbranili' su Francuzi u duelu sa selekcijom Brazila. Da čli francuzi moge da stignu do još jedne Zlatne boginje?

09.30 - Azar menja Ronalda u Realu? Prvak Evrope Real Madrid spreman je da ponudi 170 miliona evra za transfer najboljeg fudbalera Čelsija Edena Azara i dovede ga kao zamenu za Kristijana Ronalda. Real je u potrazi za zvezdom, nakon što je Ronaldo otišao u Juventus, a izbor je pao na odličnog Belgijanca, javlja Dejli Mejl. Kraljevski klub je prvobitno hteo PSŽ-ove igrače Nejmara i Kilijana Mbapea, ali kako su oni nedostižni okrenuo se Azaru. Azar je često isticao da bi voleo jednog dana da pređe u Real, a sada bi mogla da mu se ispuni velika želja i to posle odličnih igara na Mundijalu u Rusiji. Pre šest godina stigao je u Čelsi, dok je ranije nosio dres Lila. Selekcija Belgije igraće protiv Engleske

edin azar
edin azarfoto: Reuters

08.05 - Dešan piše istoriju Mundijala

Dešan će pokušati da postane treći čovek koji je kao igrač i kao selektor osvajao Svetsko prvenstvo, posle Nemca Franca Bekenbauera i Brazilca Marija Zagala.

08.02 - Kladioničar iz Sarajeva postao MILIONER!

Jedan srećni Sarajlija tipovao je da će se selekcija Hrvatske naći u finalu SP i osvojio neverovatnih 40.000 evra! Međutim celu sumu je opet uložio! I to da će Hrvatska osvojiti SP! Više o tome pročitajte OVDE

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track