NEVEROVATNO! ZABORAVITE NA VATRENE I KOCKASTE: Kolinda dala novi nadimak fudbalerima! POBRKALA ISTORIJU Srbije i Hrvatske!
Foto: AP

SKANDAL

NEVEROVATNO! ZABORAVITE NA VATRENE I KOCKASTE: Kolinda dala novi nadimak fudbalerima! POBRKALA ISTORIJU Srbije i Hrvatske!

Mundijal 2018 -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pronašla je novi nadimak za fudbalere svoje zemlje koji su ušli u finale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tako je tim koji će se u nedelju suprotstaviti Francuskoj, kako prenose hrvatski mediji, nazvala "Dalićevi vitezovi". Zanimljivo je da upotrebila reč vitezovi, kad Hrvati nikada nisu imali vitezove, već Srbi još od pre Kosovskog boja.

- Ova generacija Dalićevih vitezova nadmašila je generaciju Ćirinih sinova, koji su bili ponos Hrvatske, i verujem da će i ova generacija biti ogroman ponos i uspeh - istakla je Grabar-Kitarović i dodala:

- Moramo iskoristiti ovaj trenutak optimizma i pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj i verujem, temeljem razgovora sa drugim državnicima u Briselu i ekonomskim analitičarima, da može dovesti do ekonomskog uzleta ako ovu situaciju dobro iskoristimo - naglasila je hrvatska predsednica.

Takođe, Kolinda je naglasila kako je spremila dres Hrvatske za predsednika Francuske, baš onako kako je uradila i pred meč sa Rusijom kada je dres poklonila Vladimiru Putinu.

Meč Hrvatske i Francuske igra se u nedelju sa početkom od 17 časova.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track