SVE ŠTO VAS ZANIMA

BEZ CENZURE, PITALI STE LJUBINKA DRULOVIĆA: Evo šta je rekao o Mundijalu, Mesiju, Ronaldu, Bekamu, Partizanu, Realu, Srbiji, Sergeju...(KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Srpski fudbalski stručnjak Ljubinko Drulović bio je gost Kurirovog viber četa, i odgovarao na pitanja čitalaca i posetilaca grupe.

Da li je realna cena koju sada ima Sergej Milinković - Savić i kako vidite Srbiju na Mundijalu?

"Mislim da smo mogli više, posebno što bi da smo prošli grupu imali situaciju za dobar rezultat. Propustili smo dobru priliku, ali sada moramo da gledamo dalje, jer se bliže novi izazovi. A što se tiče Sergeja, ja ga znam, dobar je momak, zna fudbal, ali realno možda mu je nastup u Rusiji i smanjio cenu na tržištu. To međutim ne treba da ga obeshrabri.

foto: Nemanja Ilić/Kurir

Drulovića ste pitali zašto Aleksandar Prijović nije igrao na Mundijalu?

"To je pitanje za Krstajića. Ali koliko se sećam on je dao gol kojim smo se plasirali na Mundijal. Verovatno je bilo mesta i za njega".

Šta bi ste rekli fudbalerima da ste na mestu selektora Hrvatske?

"Mislim da je Hrvatska napravila ogroman uspeh, potgpuno zasluženo, ali da je finale velika utakmica, za koju nikoga ne treba posebno motivisati"

Ko je više razočarao Mesi ili Ronaldo?

"Mesi svakako jer je pokazao mnogo manje. Argentina je prošla grupu, a Ronaldo je dao maltene sve golove za Portugal! Sa druge strane, uvek kažem mladim igračima da je Ronaldo dobar primer, posvećenosti ciljevima koje menja iz takmičenja u takmičenje. Miožda nije realno da bude plaćen koliko jeste, ali je Juventus za samo nekoliko dana isplatio solidan deo iznosa tog transfera."

Da li kretanje golmana kod penala zaista toliko smeta?

"Svi se kreću, teško je realno očekivati da golman čeka. Ali uvek kažem, ako se penal šutne kako treba nema mnogo šanse da se ne postigne gol"

Da li ste kao igrač razmišljali o protivničkom golmanu?

"Jesam i mislim da je to uvek prisutno, koliko on misli o vama, toliko i vi o njemu. "

foto: Nemanja Ilić/Kurir

Da li bi Ljubinko Drulović trener u ekipu stavio, Ljubinka igrača?

"Iskreno, mislim da bih. Jer sam uvek bio spreman da se podredim timu".

Umete li da gledate fudbal, opušteno, kao navijač?

"Umem, ali se trudim da analiziram sve što se dešava. Čini mi se nekad da energičnije gledam tenis, košarku ili atletiku. Sada sam gledao Đokovića i nadala i moram da kažem, da se nadam da će ljudi uspeti da nađu balans i gledaju i njegovo, ali i finale Mundijala. Svetsko prvenstvo u fudbalu je ipak, svake četiri godine. Nole, srećom pobeđuje češće".

Ko će biti prvak sveta?

"Kada su ostala ova četiri tima rekao sam da navijam za Francusku. Stojim iza toga i sada, iako se mora priznati da su Hrvati napravili veliki rezultat. Ipak, Francuska deluje kvalitetnije, posebno zbog Mbapea, koji sada vredi mnogo, a uskoro bi ga mogli videti i u Realu"

foto: Nemanja Ilić/Kurir

Kako Vam je Bekam skinuo loptzu sa noge u duelu Partizana i Reala?

"I danas se šitam. Žao mi je zbog toga. Kada sam došao u Partizan rekao sam Bjekoviću da je cilj plasaman u Liguz šampiona. To smo uspeli, ali mi je žao, što nismo uradili više, jer u Beogradu nismo izgubili meč. Protiv Olimpika i Porta, imali smo "mrtve" šanse, ali...

Ko su najbolji navijači pred kojima ste igrali?

"Uvek sam sa svima imao sjajan odnos. Grobari jesu snaga Partizana u to sam se uverio i pre dolaska u Humsku, ali ne mogu da zaboravim ni odnos koji su prema meni imali oni koji su podržavali Benfiku ili Porto."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track