Ljubinko Drulović: Srećno nam finale, uživajmo u lepom meču
Foto: Kurir

Mundijalski kutak, bivši selektor Srbije

Ljubinko Drulović: Srećno nam finale, uživajmo u lepom meču

Mundijal 2018 -

Nešto razmišljam - da je Argentina bila na očekivanom nivou, meč Hrvatske i Francuske gledali bismo još u osmini finala i ko zna šta bi se tada dogodilo. Izbegli su Hrvati kasnije i Španiju, a ja i dalje verujem da bi im ta prepreka bila mnogo teža nego Rusija, iako su se domaćini u četvrtfinalu pokazali kao žilav protivnik. Da se razumemo, potrebno je imati i sportske sreće da bi ostvario vrhunski rezultat, a naše komšije su je imale i zaslužile svojom igrom i ponašanjem.

Francuzi su ozbiljan tim, više od dve godine su zajedno.Izgubili su finale EP od Portugala, ali to ih je iskustvo samo ojačalo. I van ovih 23 koje je Didje Dešan poveo u Rusiju ostalo je dosta kvalitetnih pojedinaca, tako da plasman u finale ekipe koja ume da igra atraktivno, zna da odigra na rezultat, ne može nikome biti iznenađenje. U finalu neće biti favorita. Opet bi inspiracija pojedinca mogla doneti prevagu, a obe ekipe ih imaju dovoljno u svojim redovima.

Pratim da se u medijima spekuliše o umoru Hrvatske, jer matematika kaže da je tri puta po 30 minuta u produžecima u konačnom ishodu jedna utakmice više odigrana za tim Zlatka Dalića. Međutim, oni su pokazali da imaju brz i dobar oporavak, a to sve polazi od jakog mentalnog sklopa Dalićevih igrača. Mislilo se i da će Englezi iskoristiti njihov umor, ali Hrvati su ih nadtrčali, dokazujući usput koliko je važno imati čvrst karakter i pametne glave u timu.

Dosad su Hrvati uvek prepuštali incijativu rivalima na početku utakmice što im je donosilo rezultatsku prednost. Ne znam da li će im ponovo biti takva strategija, ali sam siguran da će pobedu ostvariti tim sa više dobijenih duela na sredini terena. Ako bismo ih poredili po pozicijama, videćete da su izjednačeni po kvalitetu. Dakle, presudno će biti ko će i na kakav način poštovati trenerske zamisli.

Uporedo sa trkom za titulu, vodiće se bitka i za Zlatnu loptu. Ako pobedi Hrvatska, najbolji igrač će biti Luka Modrić. U drugom slučaju, priznanje će otići u ruke Kilijana Mbapea.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track