ZATVORSKI ČUVAR DELI PRAVDU U VELIKOM FINALU! Prava FILMSKA zvezda sudi okršaj za titulu prvaka sveta!
Foto: Printskrin

verovali ili ne

ZATVORSKI ČUVAR DELI PRAVDU U VELIKOM FINALU! Prava FILMSKA zvezda sudi okršaj za titulu prvaka sveta!

Mundijal 2018 -

Čast da deli pravdu na najvažnijem meču na svetu, finalu Svetskog prvenstva, dobio je iskusni argentinski sudija Nestor Pitana

Da FIFA ima ogromno poverenje u ovog sudiju najbolje govori činjenica da je na Mundijalu u Rusiji sudio već četiri utakmice. Delio je pravdu na otvaranju SP, a imaće tu čast da sudi i poslednji i najvažniji meč Mundijala - veliko finale.

foto: AP

Verovali ili ne, osim u fudbalu, 43-godišnji Pitana ima ogromno iskustvo i radu sa mladima, ali i glumi. Naime, on je po zanimanju profesor fizičkog vaspitanja, a u mlađim danima je imao zapažene uloge na filmskom platnu.

Naime, Pitana je nastupio u nekoliko dokumentaraca o fudbalu, ali i u jednom pravom, prvoklasnom igranom filmu - La furia iz 1997. godine.

U vreme snimanja filma 22-godišnji Pitana je igrao za lokalne klubove na severoistoku Argentine, a iza sebe je, zbog visine imao i ozbiljno košarkaško iskustvo.

Zanimljivo, u pomenutom filmu se sjajno snašao u ulozi zatvorskog čuvara. Već tada se videlo da ima nešto autoritativno u sebi. Retko se neko na terenu usudi da mu se suprostavi, a da pre toga dobro ne razmisli...

Finalni meč između Francuske i Hrvatske na programu je od 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track