ŠUKER POSLE HRVATSKOG SREBRA NA MUNDIJALU: Posle rata ovo može da napravi samo sport
Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

PREDSEDNIK SAVEZA O POLITICI

ŠUKER POSLE HRVATSKOG SREBRA NA MUNDIJALU: Posle rata ovo može da napravi samo sport

Mundijal 2018 -

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker nije želeo da traži opravdanja za poraz u finalu Mundijala u VAR-u i sudiji Nestoru Pitani.

"Vatreni" su u finalu Mundijala poraženi od Francuske 2:4, a selektor Zlatko Dalić smatra da je pobednik odlučen posle penala (za 2:1 za Francusku), kakav se, prema njegovom mišljenju, ne svira u ovakvim utakmicama.

Šuker ne deli to mišljenje.

"Moramo da poštujemo VAR, nemojmo ga sad uništiti, setimo se Svetskog prvenstva. U Brazilu nisam komentarisao kad ste svi vi komentarisali. Evo sad da pomognem VAR. Bio je jedanaesterac, ali nemojmo razgovarati o sudiji u ovom trenutku. Bolja ekipa je pobedila, dali su više golova od nas. Video sam ruku i promenila je pravac. Da li taj umor, da li je to ceh. Možda je to najteži udarac koji smo primili. Ali nećemo se žaliti. Čestitamo kao pravi junaci", rekao je Šuker.

On veruje da će u Hrvatskoj političari na ovom uspehu fudbalske reprezentacije pokušati da se okoriste.

"Izbori su za dve godine. Setite se onih reči - kad politika ima svoj mali interes sigurno je da će ga uzeti. Nadam se da je sad cela Hrvatska 'za'. Ovo posle 'domovinskog rata' može da napravi jedino sport", dodao je Šuker.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/FELIPE TRUEBA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track