Najnovije vesti

NAJVIŠE ODLIKOVANJE: Legija časti za francuske fudbalere!
Foto: Reuters

PONOS ZEMLJE

NAJVIŠE ODLIKOVANJE: Legija časti za francuske fudbalere!

Mundijal 2018

Članovi francuske fudbalske reprezentacije koja je juče osvojila titulu šampiona na Svetskom fudbalskom prvenstvu biće odlikovani Legijom časti, najvišim francuskim odlikovanjem, saopštilo je danas francusko predsedništvo.

Odlikovanja će im biti uručena za nekoliko meseci.

Oni će biti odlikovani prema odluci francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao što su odlikovani i svetski šampioni u fudbalu iz 1998. godine. Medju njima je tada bio Didije Dešan, kao kapetan francuskog tima, a danas je selektor pobedničke ekipe u Rusiji.

Makron će sa suprugom Bržit danas popodne primiti igrače pobedničkog tima u Jelisejskoj palati pošto budu prošli pariskom avenijom Šanzelize po povratku iz Moskve.

Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, medju kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilian Mbape.

Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na poslednjim Olimpijskim igrama kao i igrači ragbija mladji od 20 godina koji su nedavno postali svetski šampioni.

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će imati privatan susret s Emanuelom Makronom i njegovom suprugom a zatim će im u bašti biti priredjen prijem.

Prijem će animirati DJ Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja