Najnovije vesti

ŠVAJCARCI OSUDILI RAKITIĆA: Šta će ti fašista Tompson? (FOTO)
Foto: Reuters

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE, A LOŠ...

ŠVAJCARCI OSUDILI RAKITIĆA: Šta će ti fašista Tompson? (FOTO)

Mundijal 2018

Prisustvo hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, koji u svojim pesmama i na nastupima veliča ustaštvo, na dočeku hrvatske reprezentacije iz Rusije, gde su osvojili srebrnu medalju, podelilo je hrvatsku javnost, a osudio je i švajcarski medij "20Minuten", preneo je portal net.hr.

U pisanom izadanju ovaj medij je objavio tekst u kojem osuđuje Ivana Rakitića zbog fotografije s Tompsonom, kojeg opisuju kao "fašisto-rokera".

Kontroverzni pevač nije Vatrene pratio samo u autobusu od aerodroma do centralnog zagrebačkog Trga bana Jelačića, već je izašao s njima i na pozornicu izapevao a capella verziju svoje pesme "Lijepa li si", koja je proteklih godina postala neslužbena himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

 

Stigo je kralj..!?? jedan jedini.!!! Idemo hrvatska ??

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Inače, Tompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, državama koje ovog izvođača opisuju kao promotora neonacizma i ustaštva.

Pamti se njegovo pevanje koljačke pesme "Jasenovac i Gradiška Stara", kao i činjenica da njegov najveći hit "Bojna Čavoglave" započinje sa zabranjenim ustaškim pozdravom "za dom spremni".

(Tanjug, Foto: Reuters)