IZREČENA KAZNA ZA DEVOJKE KOJE SU PROVOCIRALE PUTINA: Uletele na teren i prekinule finale Mundijala, a ovakvu kaznu ni same nisu očekivale (VIDEO)
Foto: Reuters

ŠOK!

IZREČENA KAZNA ZA DEVOJKE KOJE SU PROVOCIRALE PUTINA: Uletele na teren i prekinule finale Mundijala, a ovakvu kaznu ni same nisu očekivale (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Veliki skandal na finalnoj utakmici Mundijala u Rusiji dobio je epilog posle nekoliko dana.

Sud u Moskvi ekspresno je osudio Veroniku Nikulšinu, Olgu Kurjačevu i Olgu Paktušovu na 15 dana zatvora i zabranio im posetu bilo kom sportskom događaju u sledeće tri godine.

Među onima koji su upali na teren je bio i jedan muškarac - Pjotr Verzilov, suprug Nadežde Tolokonnikove, koja je 2012. godine takođe osuđena na zatvor zbog aktivnosti unutar grupe "Pussy Riot".

foto: Reuters

Da podsetimo, mrlju na perfektnu organizciju bacile su devojke koje su utrčale na teren tokom drugog poluvremena finalne utakmice između Francuske i Hrvatske.

Obezbeđenje je munjevito regovalo i one su u roku od nekoliko minuta udaljene sa stadiona.

"Pussy Riot" je ruski feministički, anarhistički kolektiv iz Moskve koji deluje u pank rok muzičkom sastavu. One su u Rusiji poznate po provokativnim i politički motivisanim performansima na javnim mestima po Moskvi, pa kasnije montirane snimke postavjaju na društvene mreže.

Angažman grupe je isključivo politički, a muzika je samo jedna od formi njihovog delovanja. Teme kojima se njihovi tekstovi bave su feminizam, LGBT prava, otpor politici ruskog predsednika Vladimira Putina, koga smatraju diktatorom, i veza između Putina i lidera Ruske pravoslavne crkve.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track