KANDIDAT: Branislav Mićunović novi CG ambasador u Srbiji?
Foto: Zorana Jevtić

Najizgledniji

KANDIDAT: Branislav Mićunović novi CG ambasador u Srbiji?

Planeta -
Trebalo bi da se useli u ambasadu u Beogradu, pet godina pošto je iz nje proterana njegova svastika, ambasadorka Anka Vojvodić, zbog odluke Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova

PODGORICA - Aktuelni crnogorski ministar kulture Branislav Mićunović najozbiljniji je kandidat za novog ambasadora te države u Srbiji. Mićunović bi na tom mestu trebalo bi da zameni ambasadora Igora Jovovića, kome u novembru ističe četvorogodišnji mandat. Mićunović bi tako trebalo da useli u ambasadu u Beogradu, pet godina nakon što je iz nje proterana njegova svastika, ambasadorka Anka Vojvodić, zbog odluke Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova.

Mićunović je na čelu Ministarstva kulture od 2008. godine, a tokom petogodišnje karijere bio je ministar u dva premijerska mandata Mila Đukanovića i jednom u vreme dok je Vladu Crne Gore vodio Igor Lukšić. Na mesto ministra kulture došao je nakon što je 10 godina bio na čelu Crnogorskog narodnog pozorišta.

Mićunović je pozorišni reditelj i dugogodišnji profesor glume na Fakultetima dramskih umetnosti u Beogradu i na Cetinju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track