POTRAGA ZA HITLEROVIM ZLATOM: Mapa skrivena u notnom zapisu

Novi list stare misterije

POTRAGA ZA HITLEROVIM ZLATOM: Mapa skrivena u notnom zapisu

Planeta -
Adolf Hitler naredio je uoči pada Trećeg Rajha svom ličnom sekretaru Martinu Bormanu da ukradene zlatne poluge zakopa negde u bavarskim brdima

BERLIN - Holandski arheolog tvrdi da je otkrio gde se krije nacističko blago, a karta s blagom krije se u muzičkim notama za "March Impromtu", piše nemački Špigel.

Leon Gejsen veruje da se stih "Wo Matthias die Saiten Streichelt" (u prevodu "Gde Matias po žicama prebira") odnosi na Mitenvald gde je nekad živio Matias Klotz, lokalni izrađivač violina.

On je već tri puta je vršio iskopavanja u blizini Mitenvada u Nemačkoj, ali skriveno blago nije pronašao.

Leon tvrdi da notni zapis sadrži dijagram železničke pruge koja je nekad prolazila kroz Mitenvald 40-tih godina prošloga veka. Dodaje kako zadnji stih u numeri "završi ples" sugeriše da se nacističko zlato nalazi kod betonskog odbojnika.

Takođe je morao niz simbola staviti u notni zapis kako bi se dešifrovanjem kasnije otkrila lokacija skrivenog blaga. Notni zapis trebao je potom biti poslan u Minhen, ali nikada nije stigao u bavarski grad.

Adolf Hitler naredio je uoči pada Trećeg Rajha svom ličnom sekretaru Martinu Bormanu da ukradene zlatne poluge zakopa negde u bavarskim brdima, podseća Špigel.

http://www.youtube.com/watch?v=_vaQiBSPAbs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track