KARAMBOL: U sudaru tri teretna voza, 30 vagona izletelo iz šina

Teksas Amarilo

KARAMBOL: U sudaru tri teretna voza, 30 vagona izletelo iz šina

Planeta -
Jedan voz, koji je putovao na istok, udario je s leđa drugi, koji je stajao. Nekoliko trenutaka kasnije, sa suprotne strane je naleteo treći voz, i udario u već skršene kompozicije prethodna dva

AMARILO - Tri teretna voza su se sudarila u Teksasu, SAD, usred čega je sa šina iskliznulo tridesetak vagona. U incidentu su četiri čoveka povređena, od kojih su dvojica u kritičnom stanju, saopšteno je iz američkog ministarsrva za javnu bezbednost.

Jedan voz, koji je putovao na istok, udario je s leđa drugi, koji je stajao. Nekoliko trenutaka kasnije, sa suprotne strane je naleteo treći voz, i udario u već skršene kompozicije prethodna dva.

Incident se dogodio u blizini grada Amarilo u Teksasu, a prema rečima policajaca, olupine su zdrobljene. Portparol železničke kompanije BSNF iz Fort Vorta rekao je da u kompzicijama nije bilo opasnog materijala po životnu okolinu.

Prema njegovim rečima, teretni vozovi su prevozili kamione-tegljače, bez prikolica. Još se ispituje kako se moglo desiti da se tri voza sudare. Radnici prvog voza imaju ozlede koje nisu opasne po život, ali su radnici drugog voza u kritičnom stanju i prevezeni su u bolnicu.

Prve procene govore o 20 do 30 vagona koji su iskliznuli iz šina. Železnički saobraćaj je preusmeren na druge pravce, a olupine će uklanjati teške mašine. Nije postavljen rok za obavljanje tog posla.

http://www.youtube.com/watch?v=XkZ49caeYXM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track