DROGA KROKODIL: Ruski heroin koji nagriza kožu,meso i kosti!
Foto: Print Screen Youtube

Epidemija se proširila i na SAD

DROGA KROKODIL: Ruski heroin koji nagriza kožu,meso i kosti!

Planeta -
Dugotrajna upotreba ove opasne droge dovodi do pucanja krvnih sudova, zbog čega koža postaje zelena, tvrda i nekrotizuje, da bi na kraju došlo do gangrene

NJUJORK- "Krokodil", droga iz “domaće radinosti” koja se dobija mešanjem kodeina i benzina, tri puta je jefitinija od heroina, a ima slično dejstvo, pa je zbog toga već neko vreme veoma popularna u Rusiji.

Ova zapaljiva supstanca, od koje koža počinje da liči na krljušti gmizavca i koja izjeda meso i kosti, sada se pojavila i u američkoj saveznoj državi Arizoni.

Tamošnje vlasti strepe da bi se mogla raširiti poput epidemije. Centar za kontrolu otrovnih supstanci iz mesta Banera sa "krokodilom" se najpre suočio kada je dvoje zavisnika stiglo na odeljenje za hitne slučajeve.

Meso im je otpadalo s kostiju, a koža je bila gruba i karakteristične zagasito zelenkaste boje, po kojoj je opasna supstanca i dobila ime.

Dugotrajna upotreba ove opasne droge dovodi do pucanja krvnih sudova, zbog čega koža postaje zelena, tvrda i nekrotizuje, da bi na kraju došlo do gangrene.

Zbog učestale upotrebe ove droge u Rusiji je lečeno več 2,5 miliona ljudi, a životni vek zavisnika koji se na nju "navuku" nije duži od dve-tri godine. Čak i oni koji uspeju da se oslobode zavisnosti, zbog pogubnog dejstva droge često ostaju doživotno unakaženi.

Medicinsko ime "krokodila" je desomorfin, a osim ilegalno nabavljenog kodeina dodatni sastojci mogu da budu još i benzin, ulje, razređivač, hlorovodonična kiselina, pa čak i crveni fosfor sa šibica.

Kad se unesu u organizam, ove supstance dovode do raspadanja tkiva, pre svega na mestu ubrizgavanja.

Prema pisanju magazina "Tajm", uobičajene rezultate predstavljaju gangrena i amputacija, jer porozno koštano tkivo, naročito u donjoj vilici, počinje da se raspada,izjedeno kiselošću droge.

Pažnja video uznemirujućeg sadržaja

http://www.youtube.com/watch?v=YFRx3HKXcBw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track