DEDA NACISTA BI ME UBIO: Nigerijka unuka kasapina iz Šindlerove liste
Foto: Printskrin YT

Strašna porodična tajna

DEDA NACISTA BI ME UBIO: Nigerijka unuka kasapina iz Šindlerove liste

Planeta -
Moj deda nacista je, sa svog balkona, ubijao žene koje su držale bebe u naručju. Veoma me muči pitanje koliko njegovog ima u meni, kaže Dženifer Tege

ABUDŽA - Dženifer Tege, Nigerijka nemačkog porekla, čitajući knjigu "Amon", slučajno je otkrila otkrila je da je unuka ozloglašenog naciste Amona Geta, poznatog i kao “Kasapin iz Plašova”, o kome se govori u filmu "Šindlerova lista". Dženifer je bila usvojena ubrzo po rođenju, a slučajno je otkrila dugo skrivanu porodičnu tajnu kada je naišla na knjigu o surovom nacističkom komandiru koju je napisala njena biološka majka Monika Get.Dženifer je iznenadilo kada je videla da autorka knjige veoma "liči" na njenu biološku majku i kada je pročitala da je autorka zapravo vanbračna ćerka Amona Geta.

Knjigu je pročitala od korice do korice i ubrzo shvatila da bi je njeno poreklo, tačnije činjenica da joj je otac Nigerijac, učinilo potencijalnom žrtvom svog dede, koji je smaknut 1946. godine zbog svojih zločina.Priča o ovom svirepom sadisti koji je uživao u mučenju zarobljenika privukla je svetsku pažnju posle filma “Šindlerova lista”. Iako je i sama, gledajući film, ustanovila da ima isto prezime kao Amon Get, Tege je mislila da je to slučajnost.U svojoj knjizi koju je napisala o ovom slučaju, Tege kaže:“Bilo je to kao da su mi izmakli tlo pod nogama. Morala sam da izađem iz auta i prilegnem na klupu. Pozvala sam muža i rekla mu da dođe po mene, jer ne mogu da nastavim da vozim”.Dalje, u svojoj autobiografskoj knjizi “Amon: Moj deda bi i mene sigurno ubio”, Tege otkriva da je rođena 1970. godine, pošto je Amonova ćerka Monika pobegla sa jednim studentom iz Nigerije. Iako je malu Tege usvojio bogati par iz Minhena ubrzo pošto se rodila, ona je nastavila da održava kontakt sa porodicom Get.Nažalost, izgubila je vezu sa biološkom majkom, sada poznatom kao Monika Hertvig, za koju je Tege uvek govorila da “nije sposobna da se suoči sa vlastitom prošlošću”. Ali, ona kaže da razume svoju biološku majku koja je samo htela da je zaštiti tako što joj neće otkriti ko joj je bio deda.

"Moj deda nacista je, sa svog balkona, ubijao žene koje su držale bebe u naručju. Veoma me muči pitanje koliko njegovog ima u meni", kazala je Dženifer.

http://www.youtube.com/watch?v=2axkp5bpqa0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja