BOLESNA OPSESIJA: Napala Obamu jer je mislila da je proganja
Foto: Rojter

Ovo je žena koja je kolima htela na Belu kuću

BOLESNA OPSESIJA: Napala Obamu jer je mislila da je proganja

Planeta -
Mirijam Keri, koju je policija ubila jer je pokušala da probije barikade kod rezidencije lidera Amerike, bolovala je od postporođajne depresije

VAŠINGTON - Kao na filmu.Amerikanka Mirijam Keri (34) iz Stanforda u državi Konektikat, koja je pokušala da svojim automobilom probije zaštitne barikade rezidencije lidera SAD Baraka Obame, Bele kuće, i američkog Kongresa u Vašingtonu, a zatim ju je policija izrešetala pred jednogodišnjim detetom, to je uradila jer je bila ubeđena da je Obama proganja. Istragom je utvrđeno da je nesrećna žena patila od psihičkih problema i postporođajne depresije nakon što je prošle godine na svet donela ćerku Eriku i da je bila sklona različitim halucinacijama.Nije terorizamKerijeva je incident izazvala u četvrtak između 15. i E ulice u blizini Bele kuće, kada je pokušala nasilno da uđe u Aveniju Pensilvanija, koja je iz bezbednosnih razloga zatvorena za saobraćaj. Kada su pripadnici Tajne službe reagovali, Keri je počela automobilom da beži velikom brzinom, prošavši nekoliko puta kroz crveno svetlo. Saobraćaj je momentalno zaustavljen, a u poteri je učestvovalo 20 policijskih vozila, koja su u blizini Kapitol hila uspela da opkole crni „leksus“ u kojem se Kerijeva nalazila s detetom. I nakon toga žena je nekako uspela da pokrene automobil, ali policija je zapucala i brutalno je izrešetala, a beba je samo nekim čudom preživela stravičan rafal. Kanije je utvrđeno da je čak 15 metaka pogodilo automobil.Policija smatra da događaj nije povezan s terorizmom, ali su vlasti odbile da kažu da li je žena bila naoružana ili ne. Neimenovani zvaničnici samo su rekli da je žrtva imala psihičkih problema, a Mirijamina majka Idela istakla je da je njena ćerka bolovala od postporođajne depresije nakon što je prošle godine rodila devojčicu.- Nekoliko meseci nakon porođaja ona se razbolela, upala u tešku depresiju. Završila je u bolnici, ali mislila sam da joj je sada bolje. Nikada nije bila nasilna i ne mogu da shvatim zbog čega bi uradila ovako nešto - rekla je uplakana majka Idela.Porodica u šokuMirijam ima još tri sestre, a jedna od njih nije želela da poveruje da joj je sestra stradala u takvoj tragediji.- To nije moguće! Moja sestra je na poslu, ona radi, nikad ne bi iz Konektikata otišla u Vašington, koji je više od 400 kilometara daleko. Pričala sam s njom. Ne znam šta se dešava - rekla je zbunjena Ejmi Keri.

Stradala... Mirijam Keri
Stradala... Mirijam Keri

Drama... Trenutak kada policija ubija Mirijam
Drama... Trenutak kada policija ubija Mirijam

Omela već ometen KongresIncident s Kerijevom dogodio se dok su poslanici Kongresa u punom sastavu na Kapitol hilu razmatrali kako da se prevaziđe stanje nastalo prekidom finansiranja federalnih institucija zbog toga što republikanci i demokrate ne mogu da se dogovore u vezi s novim predlogom budžeta zemlje. Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda, koja se nalazi preko puta Kongresa, bezbednosne snage rekle su da se brzo sklone u zgradu suda. U obaveštenju koje je dostavljeno elektronskom poštom, policija je upozorila ljude da se zatvore, zaključaju i drže dalje od spoljnih vrata i prozora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track