BEBA NA TRAVI: Meksikanka se porodila pred bolnicom, niko nije prišao da pomogne
Foto: Printskrin YT

Uznemirujići sadržaj

BEBA NA TRAVI: Meksikanka se porodila pred bolnicom, niko nije prišao da pomogne

Planeta -
Irmi Lopez Aurelio (28) bila je uskraćena medicinska pomoć. Ovaj slučaj izazvao je veoma burna reagovanja na društvenim mrežama, a nadležni organi su pokrenuli istragu

MEKSIKO SITI - Irma Lopez Aurelio (28), pripadnici etničkog indijanskog naroda u Meksiku, sama se porodila u dvorištu zdravstvenog centra u južnoj državi Oaksaka "pošto joj je bila uskraćena medicinska pomoć". Ovaj slučaj izazvao je veoma burna reagovanja na društvenim mrežama, a nadležni organi su pokrenuli istragu.

Fotografija, kao ključni dokaz porođaja, objavljena je na društvenim mrežama i na njoj se vidi mlada žena kako kleči i plače sa bebom na travnjaku povezanom pupčanom vrpcom s majčinom utrubom ispred zdravstvenog centra u gradu San Filipe Halapa de Dias.Incident je izazvao opšti bes i osudu lošeg kvaliteta zdravstvene zaštite u siromašnim delovima Meksika, kao i diskriminaciju s kojom se suočavaju autohtone grupe.Direktor Nacionalne komisije za ljudska prava Raul Plaskencia saopštio je da je istraga otvorena zbog navodne zloupotrebe pripadnice etničkog (indijanskog naroda) masateka koja je rodila muško dete u dvorištu bolnice, pošto joj je bila uskraćena medicinska pomoć.I Državna kancelarija za ljudska prava Oaksake pokrenula je istragu zbog incidenta koji se dogodio 2. oktobra u zdravstvenom centru u San Felipe de Halapa Dias, gradu od 6.000 stanovnika.

http://www.youtube.com/watch?v=6HC23j_QTu8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja