DROGIRANI PRIRODNJACI: Heroin i sirovi opijum na brodu Grinpisa

Ruski istražitelji optužuju

DROGIRANI PRIRODNJACI: Heroin i sirovi opijum na brodu Grinpisa

Planeta -
Ruske vlasti drže u pritvoru 30 članova posade broda Grinpis Artik sanrajz, 28 aktivista i dvojicu novinara, koji su uhapšeni u septembru, nakon optužbe za organizovano piratstvo

MOSKVA - Ruski istražitelji su saopštili da su pronašli brod Grinpis "Arktik sanrajz" i da su tokom pretresa broda pronašli morfijum i sirovi opijum koji se može koristiti za proizvodnju heroina.

Brod, koji se previše približio naftnoj platformi Gazproma, zaplenjen je usredinom septembra

Organizacija Grinpis saopštila je da samo može da "pretpostavi da su ruski istražitelji pronašli medicinske supstance koje su aktivisti dužni da imaju na brodovima u skladu sa pomorskim zakonima".

Ruske vlasti drže u pritvoru 30 članova posade broda Grinpis Artik sanrajz, 28 aktivista i dvojicu novinara, koji su uhapšeni u septembru, nakon optužbe za organizovano piratstvo.

Ukoliko budu osuđeni, neki od njih mogli bi se suočiti sa kaznom zatvora do 15 godina. Među njima su državljani SAD, Australije i Velike Britanije.

Sedište organizacije Grinpis je u Holandiji i ta zemlja zatražila je arbitražu i navodi da je Rusija morala tražiti njeno odobrenje za pretresanje broda koji plovi pod zastavom Holandije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track