POROĐAJ NA TRAVI: Policija istražuje ko je odbio da primi Meksikanku
Foto: Printskrin YT

Istraga u bolnici

POROĐAJ NA TRAVI: Policija istražuje ko je odbio da primi Meksikanku

Planeta -
Nisam želela da se ovako porodim. Bilo je tako ružno i veoma je bolelo, a bila sam sama jer je moj muž pokušavao da ubedi medicinsku sestru da pozove pomoć, kaže Irma Lopez Aurelio

MEKSIKO SITI - Policija je započela istragu kako bi se otkrilo zašto je bolnica odbila da primi Meksikanku Irmu Lopez Aurelio (28), koja se, pre nekoliko dana, porodila na travnjaku ispred bolnice. Pretpostavlja se da je u pitanju bila rasna diskriminacija.

Navodno, medicinska sestra odbila je da primi Lopezovu i njenog muža tvrdeći da porođaj još nije u toku iako je Irma već bila u potpunosti spremna.

Žena i muž pripadnici su Mazateka, autohtonog naroda u Meksiku, tako da nisu ni razumeli u potpunosti šta im je sestra govorila, ali im je bilo jasno da želi da se maknu iz bolnice.

"Nisam želela da se ovako porodim. Bilo je tako ružno i veoma je bolelo, a bila sam sama jer je moj muž pokušavao da ubedi medicinsku sestru da pozove pomoć", kaže Irma.

Kako je saopštila uprava grada Oahaka, gde se incident dogodio, direktor bolnice dr Adrian Kruz je suspendovan, a istraga se srpovodi.

Neverovatnu fotografiju Irme tokom porođaja na travnjaku, napravio je 29-godišnjak koji je u tom trenutku prolazio pored travnjaka. Video je Irmu kako čuči u travi nakon porođaja, lice joj je otkrivalo neverojatnu bol, a njen tek rođeni sin bio je na travi još vezan pupčanom vrpcom za majku.

Foto: AP
Foto: AP
http://www.youtube.com/watch?v=KtV6cYifa0A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track