Lukašenko Putinu: Daj mi Kaliningradsku oblast!

Mala mu Belorusija

Lukašenko Putinu: Daj mi Kaliningradsku oblast!

Planeta -
Rekao sam Vladimiru Vladimiroviču (Putinu): slušaj, daj mi tu zemlju. Rekao sam mu: ne moraš da nam daš u vlasništvo. A, mi ćemo od zemlje da napravimo plodne pašnjake i da se bavimo poljoprivredom, kazao je Lukašenko

MINSK - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko spreman je da „uzme“ od Rusije Kaliningradsku oblast i da od nje stvori “raj na zemlji“, prenosi Interfaks.

Lukašenko je izjavio ruskim novinarima u Minsku da bi želeo i da je to rekao i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kada su zajedno helikopterom preletali tu oblast da bi Belorusija razvijala poljoprivredu u oblasti Kaliningrada i da taj deo Rusije on smatra beloruskim.

"Smatram da je to naša zemlja u pozitivnom smislu reči. Ako bi bilo moguće sutra uzeti Kaliningrad - to bih učinio sa zadovoljstvom“, prenose reči beloruskog predsednika ruski mediji.

"Rekao sam Vladimiru Vladimiroviču (Putinu): slušaj, daj mi tu zemlju. Rekao sam mu: ne moraš da nam daš u vlasništvo. A, mi ćemo od zemlje da napravimo plodne pašnjake i da se bavimo poljoprivredom“, kazao je Lukašenko.

Odnosi Rusije i Belorusije koje su zajedno s Kazahstanom u Carinskom savezu su već duže vreme narušeni uz povremene razmirice oko cene gasa i kvaliteta hrane.

Poslednji spor u nizu tiče se hapšenja u Minsku Vladislava Baumgertnera, izvršnog direktora "Uralkalija", proizvođača sode, zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama sa ciljem da se obogati na račun Belorusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track