Predstavništvo Republike Srpske otvoreno u Vašingtonu

U prisustvu brojnih zvanica

Predstavništvo Republike Srpske otvoreno u Vašingtonu

Planeta -
Šef kancelarije biće poznati vašingtonski analitičar i konsultant Obrad Kesić

VAŠINGTON - Predstavništvo Republike Srpske za saradnju, trgovinu i investicije sa Sjedinjenim Američkim Državama otvoreno je sinoć u Vašingtonu, a šef kancelarije će biti poznati vašingtonski analitičar i konsultant Obrad Kesić.

Otvaranju Predstavništva prisustvovala je i premijerka RS Željka Cvijanović, kao i ministar finansija RS Zoran Tegeltija. Takođe, uz više uglednih zvanica iz američke prestonice, na svečanosti je bio i ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović, kao i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koji se nalazi u privatnoj poseti SAD.

Premijerka RS je u govoru na svečanoj ceremoniji rekla da je ovo osmo Predstavništvo RS u svetu, istakavši da sem trgovine i ekonomske saradnje, ova vrsta kancelarija postoji da bi se objasnilo šta je Republika Srpska.

"Cilj je da se objasni da Bosna i Hercegovina i Republika Srpska kao njen deo, nisu samo deo političke priče, već i mesto u koje može da se investira, i koje mnogo toga može da ponudi svetu", dodala je Cvijanović. Prema njenim rečima, namera je da se na drugi način predstavi Republika Srpska, u odnosu na to kako je do sada prikazivana.

"Došla sam ovde posle posete Briselu, i nadam se da će nam ovo Prestavništvo pomoći u predstavljanju RS", zaključila je premijerka Cvijanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track