Srbin Radoslav osnovao Komunističku partiju Hrvatske!
Foto: KURIR

I posle Tita Tito

Srbin Radoslav osnovao Komunističku partiju Hrvatske!

Planeta -
Stranka, čije je sedište u Umagu, upisana je pod brojem 261

ZAGREB - Registar političkih stranaka Hrvatske bogatiji je za još jednu partiju Komunističku partiju Hrvatske, objavili su lokalni mediji.

Stranka, čije je sedište u Umagu, upisana je pod brojem 261. Ministarstvo uprave u petak je registrovalo Komunističku partiju Hrvatske čije je osnivanje najavljeno 4. maja ove godine na 33.godišnjicu smrti Josipa Broza Tita u Kumrovcu, gde je održan i osnivački kongres, 25. maja na obeležavanju Titovog rođendana.

Inicijator i predsednik novoformirane stranke umaški ugostitelj Radoslav Ilić (71) koji voli da koristi svoje konspirativno ime Mrki. On je vlasnik ugostiteljske firme "Tito" i istoimenog cafe bara. Ilić je poslednjih godina bio organizator Titove štafete koja je kretala iz Umaga, a odredište joj je bilo Beograd. Aktivan je i u Društvu "Josip Broz Tito".Posle propasti socijalističkog poretka i uspostave višestranačja, Komunistička partija u Hrvatskoj osnovana je 29. novembra 2005. u Vukovaru, ali stranka nije uspela da okupi sto osnivača koliko je bilo potrebno za registraciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track