GOLE ŠIFRE: Snoudenova devojka mu ovako šalje tajne poruke!

Oglasila se ljubav odbeglog američkog agenta

GOLE ŠIFRE: Snoudenova devojka mu ovako šalje tajne poruke!

Planeta -
Lindzi Mils, koja je u vezi s najtraženijim beguncem na svetu, objavila na svom blogu seriju fotografija, za koje se sumnja da su šifre kojima pokušava da stupi u kontakt s njim
1 / 4

NJUJORK - Pronašla način.Amerikanka Lindzi Mils (28), devojka Edvarda Snoudena (30), odbeglog agenta američke obaveštajne agencije (NSA) koji je obelodanio tajna dokumenta SAD, zbog čega je sada najtraženiji begunac na svetu, poslala mu je šifrovane poruke preko svojih golišavih fotografija. Naime, ona je nakon četiri meseca tišine na svom blogu objavila seriju seksi slika, a mnogi tumači tajnih jezika i znakova tvrde da je na taj način želela da ostvari komunikaciju sa svojim dečkom, koga mesecima nije ni videla ni čula.Misteriozne pozeLindzi, koja je završila Koledž za umetnost u Merilendu, trenutno je balerina i igračica na šipki. Svoj blog lsjourney.com najčešće koristi za iskazivanje shvatanja u različitim oblastima umetnosti, ali sad je sve iznenadila serijom fotografija na kojima je uglavnom oskudno obučena. Pored toga, na većini njih okrenuta je leđima ili joj se lice veoma malo vidi, što je mnoge zbunilo, pa su pretpostavili da pokušava da pošalje širfrovane poruke dečku Edvardu.Zagrade i tačkiceNa poslednjoj fotografiji koju je postavila prikazane su siluete muškarca i žene u položaju u kojem je on drži visoko iznad glave, tako da se stvara specifičan oblik slova T. Pre toga Lindzi je uglavnom sama na slikama, na kojima pozira u neobičnim položajima. Ono što su tumači njenog bloga posebno istakli jesu znaci koje je ispisala ispod svake fotografije, a koji izgledaju kao šifra. Neki od njih sastoje se od otvorenih i zatvorenih zagrada i niza tačkica.Na glavnoj fotografiji bloga prikazana je samo ruka koja drži papir savijen u obliku aviončića, što je protumačeno kao da devojka pokušava da pošalje pismo svom dragom, koji je u avgustu dobio azil u Rusiji, gde se trenutno nalazi, i to na tajnoj lokaciji.Inače, Lindzi i Snouden nisu se videli još od juna, kad je on, bežeći od SAD, odleteo u Hongkong. Dotad su živeli zajedno u kući na Havajima, a posle njegovog odlaska nisu uspeli ni da se čuju jer bi tako postojala opasnost da mu se uđe u trag. S druge strane, ona se kod svog prijatelja mesecima krila od američkih vlasti.

Slomljena nakon rastankaNakon što je Edvard Snouden u junu napustio Ameriku, njegova devojka Lindzi Mils objavila je na svom blogu da se oseća slomljeno, nakon čega više ništa nije postavljala.- Čitav moj svet se u isto vreme i zatvorio i otvorio, ostavljajući me samu u moru bez kompasa. Sigurno će me progoniti nasilni pirati, uznemirujuće sirene i plime i oseke na ovom novom poglavlju mog puta. Sve što sada osećam je da sam ostala sama - napisala je Lindzi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja