UHVATIO GA VOZAČ: Pipkao devojku u tramvaju
Foto: Rojters

Uhvaćen manijak u Osijeku

UHVATIO GA VOZAČ: Pipkao devojku u tramvaju

Planeta -
Tih 10-ak minuta do dolaska policije činilo se kao cela večnost, a on je više puta kretao prema meni govoreći da želi da izađe, naveo je Željko Granoša, hrabri vozač tramvaja

OSIJEK - Željko Granoša (50), vozač tramvaja sa 30 godina iskustva, zaslužio je dodatak na platu i pohvalu direktora GPP Alana Brezovca zahvaljujući hrabrosti i pribranosti koja je omogućila da policija privede putnika koji je u tramvaju u Osijeku seksualno uznemiravao 16-godišnju putnicu.

Kako je sam vozač prepričao, sve je počelo popodne, na poslednjem ''krugu'' u smeni, nakon polaska tramvaja sa okretnice Višnjevac. Do njega je došla devojka i požalila se na ponašanje 50-godišnjeg muškarca koji ju je, prema njenim rečima, pipkao i seksualno uznemiravao.

''Bilo je pet putnika u tramvaju, dve starije gospođe, jedna devojka, mlađi momak i sporna muška osoba. Devojka mi je prišla u suzama i sva je drhtala, rekavši da ju je jedan putnik pipao. Pogledao sam u ogledalo, a on je odmah ustao i počeo da stiska dugme jer je odlučio da izađe na idućoj stanici. Zaustavio sam tramvaj na stanici, ali sam odlučio da ne otvaram vrata kako ne bi pobegao. Pitao sam spornog putnika kako ga nije stid i rekao mu da ću zvati policiju dok je on ponavljao da želi napolje. Devojku sam zvao napred, na prvo sedišta do vozača i zvao policiju", priča vozač."Nisam znao šta da očekujem, da li će biti agresivan, hoće li krenuti na mene ili će razvaliti vrata. Više puta je vikao da želi napolje, ali nisam otvarao vrata. Tih 10-ak minuta do dolaska policije činilo se kao cela večnost, a on je više puta kretao prema meni govoreći da želi da izađe. Odlučio sam da istrajem i nisam popuštao, a već sam razmišljao i kako ću se braniti ako me napadne'', prepričao je 50-godišnji Željko kome su na snalažljivom potezu, osim direktora, zahvalili i roditelji devojke.''Vozači su neretko u raznim neugodnim situacijama i često moraju da intervenišu ili zovu policiju. Najveći problem su mladi nakon noćnih izlazaka, ali bude svega i sa starijim putnicima. Željka ćemo na idućoj plati simbolično nagraditi sa 20-posto povećanjem'', rekao je Brezovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja