Saša: Vratite mi dete!

Bugarka tvrdi da se nikada nije odrekla deteta

Saša: Vratite mi dete!

Planeta -
DNK analizom potvrđeno je da je Romkinja majka male Marije (4), koja je pronađena u romskom naselju u gradu Farsala u Grčkoj. U međuvremenu je otkriveno da je Ruseva već dvaput optuživana za prodaju dece, ali ona zahteva da joj devojčica bude vraćena

SOFIJA - Neverovatni obrti.Bugarska Romkinja Saša Ruseva (35), za koju je DNK analizom potvrđeno da je majka male Marije (4), plavokose i plavooke devojčice nađene kako živi u stravičnim uslovima s romskom porodicom u blizini grada Farsale u Grčkoj, zahtevala je da joj njeno dete odmah bude vraćeno. Međutim, otkriveno je da je ta žena već dvaput hapšena zbog pokušaja da proda decu u Grčkoj, ali je u oba slučaja izbegla kaznu.Imaju desetoro deceSlučaj male Marije izazvao je veliki odjek širom sveta nakon što je otkriveno da devojčica nije dete Roma Hristosa Salisa (39) i Elefterije Dimopulu (40), koji su je terali da prosi i igra na ulici. DNK analizom utvrđeno je da oni zaista nisu njeni otac i majka, pa je policija započela istragu kako bi se došlo do njenih bioloških roditelja i razotkrio lanac trgovine belim robljem na toj teritoriji. U međuvremenu, Hristos i Elefterija, koji su optuženi za kidnapovanje i zlostavljanje deteta, rekli su da su Mariju kao bebu kupili od jedne Bugarke za 1.000 evra.Tako je istraga dovela do Saše Ruseve i njenog supruga Atana Ruseva (37), koji imaju desetoro dece i žive u romskom naselju u ruralnom području Bugarske, Nikolaevu. Petoro mališana neobičnog para ima identičnu plavu kosu, plave oči i svetao ten kao i Marija, pa se veruje da Atana ima poseban albino gen koji je doveo do toga.- Nisam prodala Mariju. Nikada je nisam zaboravila i molila sam se za nju svakog dana. Hoću da mi vrate moje dete - rekla je Ruseva.Ostavila dete cimerkiPrema njenim rečima, ostala je trudna kada je s mužem išla u Grčku da radi i tamo se porodila. Kada je trebalo da se vrati kući, nije mogla da povede dete jer su grčke vlasti tražile stotine evra za izdavanje krštenice.- Ostavila sam Mariju kod cimerke. Zaboravila sam kako se zove, bilo je to pre četiri godine. Rekla je da će mi poslati dete, ali to nikad nije uradila - istakla je ona.Ruseva je 2009. optužena zbog pokušaja da proda dete, ali je nekako izbegla kaznu. Isto tako, u januaru ove godine pokušala je da uradi isto u blizini Soluna u Grčkoj, kada joj je beba oduzeta. Međutim, i tada je uspela da izađe iz Grčke pre saslušanja u sudu.Inače, grčke vlasti saopštile su da je Bugarki bilo potrebno svega 15 evra da izvadi potrebne papire za novorođeno dete.

Velika porodica... Saša sa mužem Atanom i decom
Velika porodica... Saša sa mužem Atanom i decom

Našli joj roditelje... Marija
Našli joj roditelje... Marija

Uhapšeni zbog kupovine bebeGrčka policija uhapsila je bračni par bez dece u Atini zbog sumnje da su kupili osmomesečnu romsku bebu i pokušali da je upišu kao svoje dete. Oni su, prema optužbi, platili 4.000 evra za bebu jednoj Romkinji. Hapšenje se dogodilo dok je u jeku međunarodna istraga o Mariji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja