POSLE 26 GODINA: Pronađen snimak Kenedija napravljen minut pre atentata
Foto: Printskrin YT

Verovalo se da je izgubljen

POSLE 26 GODINA: Pronađen snimak Kenedija napravljen minut pre atentata

Planeta -
Video je delo službenika Andra Liča, kojme je poseta predsednika bio pravi trenutak da isproba tek kupljenu kameru. Na snimku se vidi Kenedi u opuštenoj atmosferi dok se vozi glavnom ulicom u Dalasu

VAŠINGTON - Snimak ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija, napravljen samo nekoliko trenutaka pre atentata u Dalasu, pronađen je nakon što se 26 godina smatrao izgubljenim.

Video je delo službenika Andra Ličea, kojme je poseta predsednika bio pravi trenutak da isproba tek kupljenu kameru. Na snimku se vidi Kenedi u opuštenoj atmosferi dok se vozi glavnom ulicom u Dalasu, a snimljen je u boji.Inače, Liče je preminuo 1987. godine, a video koji je snimio smatrao se izgubljenim.

Ipak, kada je njegov sin Pol ranije ove godine želeo da ostavi neke stvari u sef, otkrio je traku na koj je pisalo "Kenedi".

"Moja porodica je živela u Dalasu u novembru 1963. Otac je 22. novemra odlučio da upotrebi svoju novu kameru kako bi snimio Kenedija. Ovaj video je snimljen dok je predsednik prolazio glavnom ulicom. Kasnije će stići do mesta gde će biti ubijen", rekao je Pol napomenuvši da je snimak napravlje u 12.30 časova, to jest minut pre nego što će doći do atentata.

Podsetimo, ovog meseca se obeležava 50 godišnjica od ubistva Kenedija.

http://www.youtube.com/watch?v=KdG_ShkFQww

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track