UJEDINJENI PROTIV DODIKA: Mitrović i Mihajlica zajedno na izbore!

Republika Srpska

UJEDINJENI PROTIV DODIKA: Mitrović i Mihajlica zajedno na izbore!

Planeta -
Oni su najavili da naredne sedmice kreću razgovori sa ostalim opozicionim strankama te da su blizu dogovora o zajedničkom nastupu sa Novom socijalističkom partijom Zdravko Krsmanovića

BANJALUKA - Srpska napredna stranka i Srpska radikalna stranka Srpske na narednim izborima izlaze zajedno, na svim nivoima imaće svoje kandidate, potvrdili su posle sastanka lideri partija Mitrović i Mihajlica. Do Nove godine ove stranke izaći će sa zajedničkim ciljevima, a kako je najavljeno razgovaraće i sa ostalim opozicionim strankama.

Lider naprednjaka, Hadži Jovan Mitrović rekao je da su ovi razgovori proizvod potpisanog sporazuma iz 2011. godine u Beogradu. ”Poslednji je momenat da dođe do promena, potrebno je uložiti napore i približiti se narodu”, kaže Mitrović.

On je pozvao i ostale opozicione stranke u Srpskoj, naročito stranke koje podržavaju naprednjačke ideje i koje žele promene, da im se priključe. Mitrović je upozorio na tešku situaciju poručujući da su potrebne promene kao u Srbiji.

Lider radikala, Milanko Mihajlica rekao je da će do Nove godine ove stranke izaći sa zajedničkim ciljevima, a kako je najavio razgovaraće i sa ostalim opozicionim strankama.”Cilj je postići dogovor o zajedničkom kanidatu opozicije za predsednika Republike i člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske. Pred građane izlazimo sa jasnim rešenjima”, naveo je Mihajlica.

Oni su najavili da naredne sedmice kreću razgovori sa ostalim opozicionim strankama te da su blizu dogovora o zajedničkom nastupu sa Novom socijalističkom partijom Zdravko Krsmanovića.Cilj je promjeniti vlast naglašavaju naprednjaci i radikali Srpske navodeći da su rezultati nakon osam godina vlasti poražavajući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track