PREDEBEO ZA LET: Aviokompanija odbila da preveze gojaznog mladića

Ostavljen na aerodromu

PREDEBEO ZA LET: Aviokompanija odbila da preveze gojaznog mladića

Planeta -
Njegova majka bila je na ivici suza kada je objašnjavala problem na lokalnoj televiziji Si-Bi-Es (CBS), i optužila Britiš Ervejs pitajući kako su mogli da ga dovezu sa istim problemom a sada ne mogu na isti način da ga vrate kući

ČIKAGO - Jedna francuska porodica koja je došla u SAD radi lečenja svog sina zbog gojaznosti nije mogla da se vrati kući avionom jer je aviokompanija Britiš Ervejs (British Airways) za koju su imali karte ocenila da je njihov sin suviše debeo da ga prime u avion.

Dvadesetdvogodišnji Kevin Šene je težak skoro 230 kilograma zbog hormonskog poremećaja zbog koga je i došao u SAD da se leči godinu i po dana na Mejo klinici u Čikagu. Njegova majka bila je na ivici suza kada je objašnjavala problem na lokalnoj televiziji Si-Bi-Es (CBS), i optužila Britiš Ervejs što su ih samo tako ostavili na aerodromu. Ona se pitala kako su mogli sina da dovezu avionom u ekonomskoj klasi sa istim problemom a sada ne mogu na isti način da ga vrate kući.

Portparol Britiš ervejza rekla je za agenciju Frans pres da su pokušali da nađu rešenje ali da je nazalost bilo "nemoguće da primimo tog putnika u punoj sigurnosti" i da su predložili da im u potpunosti refundiraju kartu. Ona je i dodala da kompanija nije promenila politiku od kada je porodica doputovala u SAD.

Kevinu Šeneu je stalno potreban kiseonik i lekarski nadzor.

"Siguran sam da mnogi ljudi koji su gojazni kao ja ili još gojazniji ne mogu da putuju jer imaju isti problem", rekao je za CBS Kevin koji se kreće u motorizovanim kolicima.

Porodica je provela nedelju dana u hotelu na aerodromu u Čikagu koji je Britiš Ervejs naveo da je platio, da pokuša da reši problem. Na kraju su rešili da idu vozom do Njujorka i da se vrate kući brodom Kvin Meri do Velike Britanije i odatle u Francusku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track