Najnovije vesti

ALARMANTNO: Trulo meso iz Nemačke završilo i na Balkanu!
Foto: Think

Opasan proizvod širio se Evropom

ALARMANTNO: Trulo meso iz Nemačke završilo i na Balkanu!

Planeta
Proizvod sigurno stigao u Bugarsku i Rumuniju, ali i balkanske države, ali se ne precizira o kojima je tačno reč

BERLIN - Neviđen skandal za Nemačku.
Pokvareno meso iz Nemačke, koje je proizvedeno u jednoj fabrici u gradu Bad Benthajmu tako što su tone te trule namirnice mešane sa zdravom, a onda na nju lepljene lažne deklaracije o poreklu, završilo je i na tržištima u inostranstvu, uključujući i neke balkanske zemlje. To tvrdi nemački nedeljnik Fokus, koji je na sajtu naveo da je sporni proizvod sigurno stigao u Bugarsku i Rumuniju, ali i balkanske države, ne precizirajući o kojima je tačno reč.

Poljoprivrednici u Bosni i Hercegovini izrazili su veliku sumnju da je deo kvarnog mesa završio u njihovoj zemlji, s obzirom na to da se velike količine izvoze iz Nemačke u tu zemlju. U Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koja je nadležna za carinske poslove, rečeno je da bi tehnički bilo teško izvršiti proveru o spornom mesu bez informacije o uvozniku.

Inače, Nemačku je potresao veliki skandal nakon što su dva radnika mesnoprerađivačke kompanije otkrila da im je njen vlasnik naređivao da velike količine pokvarenog mesa mešaju sa zdravim i prodaju ga i izvoze kao svež proizvod. Sedmično je prerađivano između 50 i 100 tona pokvarenog mesa, a ukupna količina smese zdravog i pokvarenog mlevenog mesa iznosila je oko 400 tona.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...