Najnovije vesti

NAJAVA APOKALIPSE ILI PROPAGANDA: Iranska televizija prikazala simulaciju napada na Izrael!
Foto: PrintcreenYoutube

Film objavljen na dan pregovora u Ženevi

NAJAVA APOKALIPSE ILI PROPAGANDA: Iranska televizija prikazala simulaciju napada na Izrael!

Planeta
22:38h
Film prikazuje let raketa prema izraelskim najvažnijim političkim i istorijskim objektima gde eksplodiraju

TEL AVIV – Na dan kada su u Ženevi počeli dvodnevni pregovori između Irana i šest zemalja- SAD, Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i Nemačke u nadi da će se okončati decenijski spor oko nuklearnih namera te zemlje, iranska državna televizija je emitovala film o simulaciji iranskog kontranapada na Izrael.

Pomenuti film-simulacija prikazuje iranski odgovor u slučaju da Izraelci napadnu iranska nukelarna postorjenja. Film traje sat I po vremena, a zasnovana je na scenariju Izraelske simulacije vazdušnog napada na iranska nuklearna postrojenja koja je objavljena 2012. godineSnimak prikazuje iranski odgovor, kada rakete dugog dometa u pozadini se lansiraju na satelitske snimke Izraela. Film prikazuje let raketa prema izraelskim najvažnijim političkim i istorijskim objektima gde eksplodiraju.

Ciljevi napada uključuju nuklearni centar Dimona, Kiria vojni štab u Tel Avivu, kao i banke na Bulevaru Rotšild u Tel Avivu, aerodrom Ben Gurion I električnu centralu Azrieli Mal.Dana 21. marta , iranski duhovni vođa ajatolah Ali Hamenei izjavio je da će Iran uništiti izraelske gradova u slučaju napada .Inače Iran želi da se oslobodi oštrih ekonomskih sankcija koje pogoršavaju ionako lošu ekonomsku situaciju u zemlji, dok zapadni pregovarači nastoje da pritisnu Teheran da prihvati ograničenja u svom nuklearnom programu.

To je drugi sastanak pregovarača otkako je u avgustu došao na vlast predsednik Irana Hasan Rohani, koji je obećao da će rešiti spor oko nuklearnog programa i skinuti sankcije svetskih sila.

http://www.youtube.com/watch?v=68CsCjIJaeE

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja